Friss hírek

Massa: A Ferrarinak feküdni fognak az új gumik

Felipe Massa biztos abban, hogy a Ferrari sikeresen feltérképezte a Pirelli jövő évre szánt abroncsait, miután a csapatoknak először nyílt alkalmuk kipróbálni az új gumikat a szezonzárónak is helyet adó Abu Dhabiban.


Felipe Massa biztos abban, hogy a Ferrari sikeresen feltérképezte a Pirelli jövő évre szánt abroncsait, miután a csapatoknak először nyílt alkalmuk kipróbálni az új gumikat a szezonzárónak is helyet adó Abu Dhabiban.

A brazil versenyző a sportág valaha volt legfiatalabb világbajnoka, Sebastian Vettel előtt, az élen fejezte be a kétnapos tesztprogram nyitónapját, ami után elégedettségének adott hangot, mert úgy érzi, csapatának sikerült értékes információk birtokába jutnia, amik segíthetnek abban, hogy még jobban felkészülhessen a következő szezonra.

Hirdetés
 

„Egy pozitív napot zártunk, ahol sikerült megértenünk valamelyest az új gumik működését, amik nagyban különböznek azoktól, amiket az idei évben használtunk” – mondta Massa a riportereknek Abu Dhabiban.

„Elég gyorsan elkaptuk a fonalat, és megértettük, hogy milyen irányba kellene elmennünk. Szinte az első pillanattól fogva tudtuk, hogy a gumik mit követelnek majd meg az autótól a következő idényben.”

„Azonban teljesen világos az is, hogy rengeteg minden változni fog jövőre. A jövő évi autók természetesen különböznek majd az ideiektől, de a mai nap mindenképpen pozitív volt, és nagyon elégedett vagyok, miután először dolgozhattam együtt a Pirellivel.”

Massa azt is elmondta, hogy volt egy határ, amit el lehetett érni az új gumikon még a 2010-es specifikációjú autókkal, ám a csapat rengeteget dolgozott, és végre tudott hajtani néhány módosítást, ami javított a teljesítményükön.

„Teljesen más lesz a helyzet, mikor megkezdjük a munkát az új autóval, ami teljesen más lesz, mint a jelenlegi” – folytatta a brazil versenyző. „Azonban mindössze egy nap közös munka után elégedett vagyok a dolgok alakulásával.”

„Ami a beállításokat illeti, el kellett végeznünk néhány finomítást, és a súlyelosztást is át kellett variálnunk egy kicsit. Azonban kevés eszköz állt a rendelkezésünkre ahhoz, hogy szimulálni tudjuk a jövő évi versenygép viselkedését az idei autóval, így nem is erre fókuszáltunk.”

A csapatok holnap tovább folytatják az ismerkedést az új gumikkal, hogy a lehető legjobban megértsék azokat, hogy egy olyan autóval tudjanak előrukkolni jövőre, ami ki tudja hozni az abroncsokból a maximumot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!