Massa: A Ferrarinak javítania kell a megbízhatóságon - F1VILÁG.HU

Massa: A Ferrarinak javítania kell a megbízhatóságon

Felipe Massa szerint a Ferrarinak sürgősen javítania kell autói megbízhatóságán, ha valóban harcba szeretne szállni a bajnoki címért a szezon második felében.

Felipe Massa szerint a Ferrarinak sürgősen javítania kell autói megbízhatóságán, ha valóban harcba szeretne szállni a bajnoki címért a szezon második felében.

Bár Massának jó esélye volt arra, hogy a negyedik helyről indulva felállhasson a dobogóra Nagy Britanniában, győzelmi esélyei már a rajtot megelőzően elszálltak, mikor egy eddig még nem ismert technikai probléma miatt lefulladt az autója.

Massa csak a mezőny után, a boxból rajtolhatott, és bár fantasztikusan teljesített, majd remek előzéseket hajtott végre, végül csak az ötödik helyig jutott, így tovább nőtt a hátránya az élmenőkkel szemben. A brazil pilóta azonban biztos benne, hogy a Ferrarinak sikerült megelőzne legnagyobb ellenfelét.

“Úgy gondolom, hogy az autónk fantasztikusan erős” – mondta Massa az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Jó eséllyel pályázunk a győzelemre a következő futamokon, azonban minden eddiginél keményebben kell dolgoznunk, hogy ne legyenek hullámvölgyeink. A McLaren mindig ott van mindkét autójával az élmezőnyben, így mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy kiszorítsuk a technikai problémákat, melyekkel most is küzdöttünk. Egy tökéletesen megbízható autóra van szükségünk.”

Massa bosszúságát az is erősíti, hogy véleménye szerint versenystratégiája lehetővé tette volna számára, hogy csapattársa, Kimi Raikkönen előtt végezzen, és megnyerje a Brit Nagydíjat.

“Remek volt a verseny, és örülök, hogy megmutathattam, mire vagyok képes ilyen nehéz körülmények között. Azonban nem vagyok túlságosan boldog, hiszen rengeteg pontot vesztettem. Ha megnézik, nagyon jó volt a stratégiám. Két körrel tovább kint voltam, mint Kimi. Mindenki be volt ragadva Lewis mögött, így jó esélyem lett volna arra, hogy megverjem Kimit. Harcba szállhattam volna a győzelemért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!