Friss hírek

Massa: A Ferrarinak össze kell szednie magát

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa figyelmeztette csapatát, hogy mielőbb javítson teljesítményén, mert ha nem reagál megfelelően, esélye sem lesz harcba szállni a bajnoki címért, miután zsinórban második versenyén maradt pont nélkül az idei évben.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa figyelmeztette csapatát, hogy mielőbb javítson teljesítményén, mert ha nem reagál megfelelően, esélye sem lesz harcba szállni a bajnoki címért, miután zsinórban második versenyén maradt pont nélkül az idei évben.

Alig telt el egy hét a melbourne-i rémálom után, az olaszok egy újabb borzalmas futamot tudhatnak maguk mögött, és két verseny után továbbra is pont nélkül állnak a bajnokság utolsó helyén.

A Ferrari két nap alatt két hatalmas taktikai hibát is elkövetett: az időmérőn rossz gumit tett fel Massa autójára, ami miatt a brazil már az első etapban kiesett, a versenyen pedig idő előtt rakta fel Raikkönen autójára az esőgumikat, amivel a finn pilóta lemondhatott a pontszerző helyekről.

Massa szerint csapatának nagyon gyorsan össze kell kapnia magát, mert már most sokkal több hibát vétett, mint az elmúlt években.

“A nulláról kell kezdenünk. Össze kell ülnünk, és közösen, pontról pontra végig kell mennünk a dolgokon, hogy megtudjuk, mi a gond. Meg kell próbálnunk mindenen javítani. Ez az alapelképzelés” – magyarázta a brazil pilóta.

“Nem engedhetjük meg magunknak, hogy több nulla pontos versenyt teljesítsünk. Ezen a versenyen viszont képtelenek voltunk a pontszerzésre, ami szomorú.”

“Közösen kell megoldanunk a nehézségeket, és fejlődnünk kell. Nem gondolom, hogy egyik pillanatról a másikra megbolondultunk volna, mikor a múltban sikeresek voltunk. Egyszerűen nem elég erős az autó, ezen mindenképpen dolgoznunk kell, ahogy azon is, hogy ne hibázzunk többet a stratégiai döntésekben.”

Massa a tavalyi évet sem kezdte jobban, az első két versenyen akkor sem szerzett pontot, mégis a végsőkig harcban volt a világbajnoki címért, ami esetleg reményt adhat neki. A brazil azonban elmondta, nem szabad összehasonlítani a tavalyi évet az ideivel, mert az F2008 sokkal jobb volt, mint a mostani F60.

“Egyértelmű, hogy tavaly egy sokkal jobb autónk volt. Jobb lenne, ha javítanánk a helyzeten, és ismét harcban lennénk. Most viszont egy sokkal nehezebben kezelhető autónk van, így jóval keményebb lesz a felzárkózás, mint tavaly. Ha valami változik a mostani és a következő verseny között, akkor talán lesz esélyünk” – folytatta Massa, célozva ezzel a diffúzor-ügyre.

Az első versenyhez hasonlóan, most is a “dupla” diffúzoros autók uralták a mezőnyt Malajziában, és ha a Fellebbviteli Bíróság április 14-i ülésén szabályosnak minősíti a vitatott elemet, akkor nem valószínű, hogy a közeljövőben megváltozik az erősorrend.

“Mindenki látja, hogy mi a helyzet. Azok a srácok, akiknek van diffúzoruk, jóval nagyobb leszorító erővel mennek. Éppen ezért hihetetlenül nehéz harcba szállni velük” – magyarázta Massa.

“Ha a következő versenyen már egy olyan bajnokságunk lesz, amely egyenlő feltételeket biztosít mindenki számára, akkor sokkal erősebb lehet a mezőny. Ha viszont nem, akkor időbe fog telni, míg felkerülhet a diffúzor az autónkra, szóval nem lesz egyszerű.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!