Massa: A Forma-1 mentett meg a drogoktól - F1VILÁG.HU

Massa: A Forma-1 mentett meg a drogoktól

HIRDETÉS

A Ferrari pilótája, Felipe Massa elárulta, hogy fiatalabb korában könnyen rossz útra tévedhetett volna, és ha nem lett volna neki a sport, akkor valószínűleg most a drogosok táborát erősítené, ahogy sokan a korábbi környezetéből.

A Ferrari pilótája, Felipe Massa elárulta, hogy fiatalabb korában könnyen rossz útra tévedhetett volna, és ha nem lett volna neki a sport, akkor valószínűleg most a drogosok táborát erősítené, ahogy sokan a korábbi környezetéből.

“A barátságok fontosak, és az, hogy az embernek legyen célja az életben, ami nekem a sport volt” – mondta Massa a brazil Jovem Pan rádiónak.

“Ismertem embereket, akik rendszeresen drogoztak, és én is könnyen rossz útra tévedhettem volna, de nem tettem, mert a sport megmentett ettől a világtól. Soha nem használtam drogokat, csak hogy segítsek magamon.”

A brazil versenyző hamarosan apa lesz, ami meggyőződése szerint óriási változást fog hozni életében: “Ez egy nagyon fontos változás az életemben. Már nem csak pilóta, hanem egy apa is leszek, aki nem csak magáért, hanem a gyermekéért is felelős.”

Massa a július végi Magyar Nagydíjon súlyos- életveszélyes balesetet szenvedett, mikor egy közel egykilós acélrugó fejen találta és átszakítva sisakrostélyát, megsebesítette. A brazil versenyzőt azonnal meg kellett műteni, és csak a szerencsén múlt, hogy nem szenvedett maradandó károsodást.

A Ferrari pilótája már nagyon várja, hogy ismét rajthoz állhasson, amire a jövő évi szezonnyitó Bahreini Nagydíjig még várnia kell, de úgy érzi, készen áll a feladatra: “Mindenre készen állok. Már visszatértem az edzőterembe, futok, és gokartozok. Az operáció összetett volt, könnyen elveszíthettem volna a látásomat. Úgy éreztem, már Valenciában indulni tudok, azonban a feleségem azt mondta, hogy ne tegyem.”

Massa a jövő évben új csapattársat kap Fernando Alonso személyében. A brazil pilóta tudja, hogy nem lesz könnyű dolga, ha le akarja győzni a kétszeres világbajnokot, de készen áll a feladatra, és nem gondolja, hogy visszatér az új Schumacher éra, és a jövőben a háttérbe kell vonulnia.

“Fernando egy remek versenyző, az egyik legjobb a Forma-1-ben, de aki a Ferrarihoz érkezik mindig nagyon erős partner, hiszen az olaszok a legjobbakat alkalmazzák” – folytatta Massa.

“Mint mindig, a jövőben is azon leszek, hogy győzzek. Schumachernek komoly szava volt a Ferrarinál, mert kiérdemelte. Megérkezett, nagyon keményen dolgozott, és egy versenyképes csapatot épített fel. Ahhoz, hogy valaki hasonló pozícióba kerüljön, keményen kell dolgoznia, és hoznia kell az eredményeket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!