Massa: A következő lépést nehezebb lesz megtenni - F1VILÁG.HU

Massa: A következő lépést nehezebb lesz megtenni

HIRDETÉS

Hatalmas előrelépést kellene tennie a Williams Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy 2016-ban harcba tudjon szállni a Mercedesszel és a Ferrarival – vélekedik Felipe Massa.


Hatalmas előrelépést kellene tennie a Williams Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy 2016-ban harcba tudjon szállni a Mercedesszel és a Ferrarival – vélekedik Felipe Massa.

A brit kiscsapat sorozatban másodszor harmadikként zárta a tavalyi bajnokságot, Massa azonban úgy véli, a következő lépést sokkal nehezebb lesz megtenni.

„A 2014-es és 2015-ös év is nagyon jó volt, de többet akarunk” – mondta Massa vasárnap.

„Mindannyian tudjuk, hogy ahhoz, hogy a Mercedesszel és a Ferrarival harcba szálljunk, egyik évről a másikra lenyűgöző fejlesztésekre lesz szükség. Ez már csak így megy. Főleg, ha azt nézzük, hogy ennek a két csapatnak sokkal több lehetősége és pénze van, márpedig jól tudjuk, hogy ennek komoly hatása van.”

Massa elárulta, ettől függetlenül nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen törekedniük kell arra, hogy előrébb kerüljenek.

„Lehetetlen elégedettnek lenni, ha az ember harmadikként végez. Olyan csapatokkal harcolunk, melyek sokkal nagyobbak nálunk, és tudjuk, hogy nem könnyű eléjük kerülni. Több nagy csapatot megelőzünk, ami nagyszerű, de ennél többre vágyunk.”

„A McLarennek hatalmas problémái voltak tavaly, sokat küszködtek. De azt gondolom, a Red Bull legyőzésével megmutattuk, hogy képesek vagyunk felülkerekedni egy, a miénknél nagyobb istállón – egy olyan csapaton, mely a közelmúltban számos bajnoki címet nyert.”

„A Ferrarihoz viszonyítva nem vagyunk messze, de ők jobbak voltak. Keményen készülünk 2016-ra. Remélhetőleg jobbak tudunk lenni, mint eddig.”

„A legfontosabb, hogy javítanunk kell az autónk aerodinamikáján. Több leszorítóerőre lesz szükségünk. Úgy fogalmaznék, hogy a motor, amit használunk, hasonló ahhoz, mint amit a Mercedes gyári csapata használ, ami a legjobb az F1-ben, de a Ferrari nagyon felzárkózott.”

Hirdetés

„Nem tudom, a Mercedes mennyivel jobb a Ferrarinál, de a Ferrari nagyon-nagyon közel van, ezért is javultak fel olyannyira.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!