Massa a kuplunghiba miatt bánkódik

Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője az ötödik helyet szerezte meg hazai nagydíjának második szabadedzésén, miután fél órával az edzés leintése előtt megállni kényszerült.


Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője az ötödik helyet szerezte meg hazai nagydíjának második szabadedzésén, miután fél órával az edzés leintése előtt megállni kényszerült.

Massa elmondta, Ferrarijában egy elektromos hiba miatt meghibásodott a kuplung, ezért kénytelen volt idő előtt befejezni a tréninget.

„A kettes kanyarban kisodródtam és elég erősen rámentem a kerékvetőre. Ezután észrevettem, hogy baj volt a kuplunggal, nem tudtam váltani, így vissza kellett mennem a bokszba. Csak a garázsban vettük észre, hogy ezt egy elektronikai probléma okozta.”

A brazil versenyző éppen első körét teljesítette a lágy abroncsokon, amikor autója megállt a pályán, így nem sikerült túl sok tapasztalatot szereznie az opciós gumikeverékekről.

„Kár, mert az volt az első köröm a lágy gumikon, és teljesen meg kellett volna ismernem ezeknek a működését.”

Massa szerint a Ferrari versenyképes lehet a hétvégén, ám hozzátette, legnagyobb ellenfeleik, a Red Bull és a McLaren is remek formában van.

„Összességében úgy érzem, versenyképesek lehetünk ezen a hétvégén, de a Red Bullok és a McLarenek is nagyon erősek.”

Az előrejelzések szerint szombaton esőre kell számítaniuk a versenyzőknek, ezt figyelembe véve Massa úgy gondolja, még bárhogyan alakulhatnak az események.

„Holnapra esőt jósoltak, és nedves pályán bármi megtörténhet. A gumikkal kapcsolatban nem észleltem semmilyen problémát, az elvárásainknak megfelelően működtek.”

A hazai közönség előtt versenyző pilóta elmondta, nagy örül, hogy ilyen lelkesek a rajongói, és reméli, egy jó eredménnyel ajándékozhatja meg őket.

„A brazil közönség hihetetlen, énekelnek és táncolnak egész nap! Nagyon szenvedélyes Forma-1 rajongók, és egy hazai versenyzőnek igazán nagyszerű egy ilyen közönség előtt versenyezni. Ez extra motivációt ad, hogy boldoggá tedd őket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!