Massa a leggyorsabb, újabb motorcsere a McLarennél - F1VILÁG.HU

Massa a leggyorsabb, újabb motorcsere a McLarennél

HIRDETÉS

A Williams versenyzője, Felipe Massa volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok második tesztjének keddi nyitónapján, délelőtt.


A Williams versenyzője, Felipe Massa volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok második tesztjének keddi nyitónapján, délelőtt.

A királykategória csapatai ezen a héten újabb 4 napot töltenek el a katalán fővárosban, ahol befejezik a felkészülést a 2017-es szezon első versenyére, az Ausztrál Nagydíjra.

A barcelonai teszt keddi nyitónapjának délelőttjén Felipe Massa diktálta a tempót: a brazil a Pirelli szuperlágy abroncsaival 1 perc 19,726 másodperces időt ért el, mely egyelőre még 2 századmásodperccel elmarad Valtteri Bottas múlt heti legjobbjától.

A második helyen Daniel Ricciardo áll: a Red Bull versenyzőjének 2 tizedmásodperc a hátránya, ő az ultralágy gumikkal érte el legjobbját, habár a leglágyabb keverékkel egyszer a sóderágyon is keresztülszáguldott.

A harmadik helyen a Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton áll, akit a délelőtt legszorgalmasabb versenyzője, Sebastian Vettel követ.

A Ferrari versenyzője 83 kört tett meg eddig, legjobb idejét pedig ezúttal is a közepes keverékkel futotta.

Hirdetés

Vettelt Esteban Ocon, Kevin Magnussen és Daniil Kvyat követi az 5., 6. és 7. helyeken, majd következik a McLaren autóját terelgető Stoffel Vandoorne. A wokingi gárdának ma sincs könnyű napja, egy technikai probléma miatt ugyanis ki kell cserélni a Honda-motort az MCL32-esben.

Kedden először vezethette a Sauber vadonatúj autóját Pascal Wehrlein. A német versenyző a múlt heti tesztet hátsérülése miatt kénytelen volt kihagyni, ma azonban már 47 kört megtett.

1

A Renault-nak nem volt sima délelőttje: egy szenzorhiba miatt a motort ki kellett cserélni az autóban, így Jolyon Palmer mindössze 15 körig jutott.

A nap végén természetesen jelentkezünk majd részletes beszámolónkkal, és a legszebb fotókkal itt, az F1Világon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!