Friss hírek

Massa: A McLarené volt a leggyorsabb autó Kínában

A vb-címért még harcban álló Felipe Massa elmondta, egy gyorsabb autótól kapott ki a hétvégi Kínai Nagydíjon, ahol képtelen volt tartani a lépést legnagyobb riválisával, Lewis Hamiltonnal, aki hét pontra növelte előnyét a bajnokságban.

A vb-címért még harcban álló Felipe Massa elmondta, egy gyorsabb autótól kapott ki a hétvégi Kínai Nagydíjon, ahol képtelen volt tartani a lépést legnagyobb riválisával, Lewis Hamiltonnal, aki hét pontra növelte előnyét a bajnokságban.

Massa, aki megkapta ajándékba a második helyet csapattársától, Kimi Raikkönentől, a futam után elmondta: végig a határon autózott, de ez sem volt elég ahhoz, hogy befogja Hamiltont.

“Nem volt jó a rajtom, a gumik kipörögtek, hiszen a pálya ezen oldalán nem volt elég nagy a tapadás” – mondta Massa. “Aztán pedig nem változtak a pozíciók. Már a verseny elején láttuk, hogy Lewis gyorsabb nálunk, ahogy az egész hétvégén az volt.”

“Szinte azonnal meglógott előlünk, körönként olyan két-három tizeddel volt gyorsabb nálunk, és látszott, hogy sokkal magabiztosabb, mint mi vagyunk. Keményen hajtottunk, az egész versenyen a határon autóztunk, hogy megpróbáljuk csökkenteni a közöttünk lévő különbséget, de ez nem volt lehetséges.”

“Mindent megpróbáltunk, ám nem tudtunk közelebb kerülni Lewishoz, azonban be kell látnunk, hogy Lewisnak sokkal jobb autója volt az egész hétvégén” – folytatta Massa, aki szerint kulcsszerepet kaptak a gumik Sanghajban, ahol nem volt más választásuk, a lágyabb gumikon kellett elrajtolniuk.

“Úgy döntöttünk, hogy a lágyabb gumikon kezdjük meg a versenyt, és tudtuk, hogy a legtöbben a keményebb keverékeket választják majd, mert a mi autónk egy kicsit másképpen működik, mint a többi autó, különösen a McLaren. A keményebb keverékeken nem volt meg a megfelelő tapadásunk, és nehéz volt vezetni az autót.”

“A lágyabb keverékeket kellett választanunk az első és a második etapra, így végül úgy döntöttünk, hogy ezekkel kezdjük meg a futamot, ami jó húzásnak bizonyult.”

Massa úgy tűnt, hogy nem csak azért szomorú a futamot követően, mert kikapott Hamiltontól, hanem azért is, mert csapattársával, Kimi Raikkönennel sem tudta tartani a lépést, aki végül az 50. körben elengedte.

“Nos, a futam ezen részében voltam a leggyorsabb, befogtam őt, és elmentem mellette, ám még ez sem volt elég ahhoz, hogy harcba szállhassak a McLarennel” – mondta Massa, aki annak viszont nagyon örült, hogy a Ferrari 11 pontra növelte előnyét a wokingaikkal szemben a konstruktőrök versenyében.

“Egy McLaren előttünk végzett, de mi szereztük meg a második, illetve a harmadik helyet, ami az egyéni pontverseny szempontjából nem túl jó, nem úgy, mint a konstruktőri versenyt tekintve.”

“Nagyon fontos a csapat számára az összetett bajnokság, és jó volt erre gondolni, ha már az egyéni bajnokságot nézve nem volt túl eredményes a mai futam” – tette hozzá a brazil.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!