Massa: A Red Bull is szóba jöhet, ha elküld a Ferrari - F1VILÁG.HU

Massa: A Red Bull is szóba jöhet, ha elküld a Ferrari

HIRDETÉS

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa biztos benne, 2014-ben is a Forma-1-ben versenyezhet majd, noha semmi garancia arra, hogy idén lejáró szerződését meghosszabbítja a maranellói gárda.


A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa biztos benne, 2014-ben is a Forma-1-ben versenyezhet majd, noha semmi garancia arra, hogy idén lejáró szerződését meghosszabbítja a maranellói gárda.

A brazil pilóta idén sokkal jobb formában versenyez, mint tavaly, ám hét futam után így is 47 pontos hátrányban van világbajnok csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.

„Biztos vagyok abban, hogy a Forma-1-ben leszek jövőre is” – mondta a 32 esztendős versenyző az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva.

„Azt hiszem, jó esélyem van arra, hogy a Ferrarinál maradjak, szóval majd kiderül. Csak a versenyekre fogok koncentrálni, hiszen az eredmények azok, amik számítanak. Szeretnék jó versenyeket futni, és optimista vagyok azt illetően, hogy a Forma-1-ben maradok majd, és jó esélyem lesz arra, hogy a Ferrarinál folytassam.”

Massa mindazonáltal kijelentette, amíg a Ferrari nem dönt sorsáról, addig nyitott szemmel kell járnia a paddockan, és fontolóra kell vennie más lehetőségeket is – beleértve például a Red Bull Racinget, mely csapatnál Mark Webber év végi távozása után megüresedik majd egy hely.

„Azt gondolom, ha van egy csapat, mely bajnoki címeket nyer, és az elmúlt három évben verhetetlen volt, akkor az mindig lehetőséget jelent” – mondta a Ferrari pilótája.

„Mindenki szeretne egy gyors autót vezetni. De ahogy már mondtam, boldog vagyok ott, ahol most vagyok, és jó esélyeim vannak arra, hogy itt maradjak. Viszont nyitottnak kell lennünk arra az esetre, ha nem lesz lehetőségem arra, hogy megtartsam a helyem itt.”

Massa ezzel együtt kijelentette, nem kíván Webberhez hasonlóan az endurance versenyzéssel foglalkozni a jövőben.

„Nem tudom, mit fogok tenni, ha itt befejezem, de biztosan versenyzem valahol. Abban nem vagyok biztos, hogy Le Mans-ban, mivel nem tetszik az, hogy három kategória versenyez együtt, és egyes autók között 20 másodpercnyi különbség van. Inkább a rövidebb versenyeket preferálom, ahol mindenkivel harcolhatok. A DTM például ilyen, de fogalmam sincs, mikor fejezem be itt.”

Hirdetés

„Remélem, hogy még van néhány évem ahhoz, hogy szépen fejezzem be pályafutásomat, és további győzelmekért, és bajnoki címekért harcolhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa: A Red Bull is szóba jöhet, ha elküld a Ferrari
Hamilton a 18. rajthelyéről: Sz*r ügy
Perez majdnem kiesett a Q1-ben, mielőtt második rajthelyet szerzett
Sainz miatt megóvja az időmérő eredményét az Aston Martin!
Verstappen: Az időmérőre sikerült még jobbá tennünk az autót
Sainz megoldotta, hogy ne érje túl nagy ütés a Ferrarit

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!