Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Massa: A Red Bull is szóba jöhet, ha elküld a Ferrari

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Massa: A Red Bull is szóba jöhet, ha elküld a Ferrari

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa biztos benne, 2014-ben is a Forma-1-ben versenyezhet majd, noha semmi garancia arra, hogy idén lejáró szerződését meghosszabbítja a maranellói gárda.


A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa biztos benne, 2014-ben is a Forma-1-ben versenyezhet majd, noha semmi garancia arra, hogy idén lejáró szerződését meghosszabbítja a maranellói gárda.

A brazil pilóta idén sokkal jobb formában versenyez, mint tavaly, ám hét futam után így is 47 pontos hátrányban van világbajnok csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.

„Biztos vagyok abban, hogy a Forma-1-ben leszek jövőre is” – mondta a 32 esztendős versenyző az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva.

„Azt hiszem, jó esélyem van arra, hogy a Ferrarinál maradjak, szóval majd kiderül. Csak a versenyekre fogok koncentrálni, hiszen az eredmények azok, amik számítanak. Szeretnék jó versenyeket futni, és optimista vagyok azt illetően, hogy a Forma-1-ben maradok majd, és jó esélyem lesz arra, hogy a Ferrarinál folytassam.”

Massa mindazonáltal kijelentette, amíg a Ferrari nem dönt sorsáról, addig nyitott szemmel kell járnia a paddockan, és fontolóra kell vennie más lehetőségeket is – beleértve például a Red Bull Racinget, mely csapatnál Mark Webber év végi távozása után megüresedik majd egy hely.

„Azt gondolom, ha van egy csapat, mely bajnoki címeket nyer, és az elmúlt három évben verhetetlen volt, akkor az mindig lehetőséget jelent” – mondta a Ferrari pilótája.

„Mindenki szeretne egy gyors autót vezetni. De ahogy már mondtam, boldog vagyok ott, ahol most vagyok, és jó esélyeim vannak arra, hogy itt maradjak. Viszont nyitottnak kell lennünk arra az esetre, ha nem lesz lehetőségem arra, hogy megtartsam a helyem itt.”

Massa ezzel együtt kijelentette, nem kíván Webberhez hasonlóan az endurance versenyzéssel foglalkozni a jövőben.

„Nem tudom, mit fogok tenni, ha itt befejezem, de biztosan versenyzem valahol. Abban nem vagyok biztos, hogy Le Mans-ban, mivel nem tetszik az, hogy három kategória versenyez együtt, és egyes autók között 20 másodpercnyi különbség van. Inkább a rövidebb versenyeket preferálom, ahol mindenkivel harcolhatok. A DTM például ilyen, de fogalmam sincs, mikor fejezem be itt.”

„Remélem, hogy még van néhány évem ahhoz, hogy szépen fejezzem be pályafutásomat, és további győzelmekért, és bajnoki címekért harcolhatok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!