Massa a versenyen feledtetné a mai kudarcot

Csúnyán a falnak csapta autóját, így a vasárnapi futamnak csak a tizenhatodik helyről vághat majd neki Kanadában a Ferrari pilótája, Felipe Massa.


Csúnyán a falnak csapta autóját, így a vasárnapi futamnak csak a tizenhatodik helyről vághat majd neki Kanadában a Ferrari pilótája, Felipe Massa.

A brazil versenyző már Monacóban is csak árnyéka volt önmagának – előbb a harmadik szabadedzésen törte össze csúnyán Ferrariját, majd a versenyen ugyanabban a kanyarban szenvedett balesetet – igaz, ekkor már műszaki hiba miatt.

Massa a montreali időmérő edzés második etapjában törte össze az F138-ast a 3-as kanyarban, mely miatt csak a tizenhatodik kockából startolhat vasárnap.

„Azt hiszem, amikor fékeztem, egyszerűen csak elveszett a hátsó kerekek tapadása, és az autó kitört” – mondta a Ferrari brazilja az eset után

„Azt mondják, a fehér vonalon fékeztem. Lehetséges. Kár érte, nagyon csalódott vagyok a történtek miatt. Mint a filmekben: három hasonló eset történik sorozatban…”

„Fizikailag rendben vagyok, ez a baleset össze sem hasonlítható a monacóival. Sokkal inkább pszichikailag nehéz feldolgozni, mint fizikailag.”

Massa látszólag frusztrált volt a történtek miatt, ám elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy a versenyen feledtesse a szombati kudarcot.

„A holnapi versenyre kell összpontosítanunk. Semmi haszna annak, ha a múlton rágódunk, a jelenben kell élni és a jövőre kell koncentrálni. Így kell hozzáállnunk a munkához.”

„Az igaz, hogy nem túl jó hátulról kezdeni a versenyt, de azt se felejtsük el, hogy ez az a pálya, ahol minden évben történik valami a versenyen!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!