Költségplafon-ügy

Massa: A visszatérő Alonso úgy járhat, mint anno Schumacher

A korábbi Forma-1-es versenyző, Felipe Massa figyelmeztet, egyáltalán nem biztos, hogy sikersztori lesz Fernando Alonso királykategóriába való visszatérése.

A kétszeres bajnok jövőre a Renault – azaz új nevén Alpine – csapatával tér vissza a száguldó cirkuszba azt követően, hogy 2 évet a Forma-1-től távol töltött.

Alonso már gőzerővel készül a 2021-es idényre: a Renault idei, illetve 2018-as autójával is tesztelhetett.

Hirdetés
 

Korábbi riválisa, Felipe Massa viszont azt mondja, egyáltalán nincs kizárva, hogy Alonso visszatérése nem lesz olyan sikeres, mint azt sokan várják. A brazil szerint Alonso Michael Schumacher sorsára juthat, aki 2010-ben a Mercedesszel tért vissza a Forma-1-be, ám nem tudott olyan sikereket elérni, mint fénykorában.

„Fernando egy olyan tehetséggel megáldott jelenség, amilyet ritkán látni a versenyzők között” – mondta a korábbi F1-es pilóta az AS című spanyol sportlapnak.

„Viszont nem szabad elfelejteni, hogy egy olyan csapathoz tér vissza, ami nincs tophelyzetben, ráadásul ő már két éve kikerült az F1-ben. Nem tagadhatjuk, hogy ennek olyan hatása lehet, mint ami történt Michaellel is.”

„Ő 3 évig volt távol a Forma-1-től, és nem tudott visszatérni a régi szintjére. A kor is tényező: Fernando 40 éves lesz, és a 20-25 évesekkel fog harcolni. A kor probléma, ugyanakkor azt is észre kell venni, hogy Alonso mekkora tehetség, és jól szerepelhet. Az F1 számára kétségkívül pozitívum, hogy visszatér.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa: A visszatérő Alonso úgy járhat, mint anno Schumacher
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!