Massa: A Williamsnek javítania kell a kerékcseréken

Felipe Massa szerint mihamarabb javítania kellene kerékcseréin a Williams Forma-1-es csapatának.


Felipe Massa szerint mihamarabb javítania kellene kerékcseréin a Williams Forma-1-es csapatának.

A brazil pilóta csupán tizenharmadikként ért célba a múlt hétvégi Belga Nagydíjon, miután autója összeszedte Lewis Hamilton autójának gumitörmelékeit, emiatt pedig jelentősen veszített a tempóból.

Az autót a Williams csapata csak a második kerékcsere során tudta megtisztítani. Miután a grove-i gárda az esős időmérőn is sokat szenvedett, Massa szerint a csapatnak jobban kellene dolgoznia.

„Át kell tekintenünk és javítanunk kell a procedúrákon” – mondta a Williams versenyzője.

„Sok dolgot meg kell vizsgálnunk, nem csak ezt a vasárnapi incidenst. Az időmérőn sem végeztünk tökéletes munkát, szóval ezen dolgozom most, de persze a csapat is folyamatosan fejlődik. Remélem, ez a legutóbbi eset olyasvalami, ami nem fog megismétlődni.”

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke is tudja, van hová fejlődniük.

„Be kell vallani, feltehetően eldobtunk magunktól néhány pontot Spában. Jobban dolgozunk, mint 12 hónapja, ez világos, de nem olyan jól, hogy versenyeket nyerjünk és bajnoki címeket” – mondta a szakember.

Smedley szerint Valtteri Bottas Belgiumban akár Daniel Ricciardóval is harcba szállhatott volna, ha nem szerepelnek olyan gyengén az időmérőn.

„Ha mindent jól csináltunk volna, akkor harmadikak, vagy negyedikek lehettünk volna a rajtrácson. Ha így lett volna, akkor mi lehettünk volna azok, akik profitálnak a Mercedes fiaskójából. És akkor keményebben is harcba szállhattunk volna Ricciardóval.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS