Friss hírek

Massa állt az élre a teszt zárónapján Bahreinben

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa diktálta a tempót az e heti teszt negyedik és egyben utolsó napján Bahreinben, ahol az elmúlt két hétben keményen dolgoztak a csapatok, és készítették fel autóikat az idei szezonra.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa diktálta a tempót az e heti teszt negyedik és egyben utolsó napján Bahreinben, ahol az elmúlt két hétben keményen dolgoztak a csapatok, és készítették fel autóikat az idei szezonra.

Massa a beállításokon, és néhány kisebb aerodinamikai újításon dolgozott, miközben összesen 113 kört teljesített és 1:32.162-es idejével a tabella élén végzett.

“Attól eltekintve, hogy volt néhány kisebb problémánk és a szél is erős volt, ami egy kissé hátráltatta a munkánk, egy remek napot zártunk. Dolgoznunk kell azon, hogy az említett hibák többé ne jöjjenek elő” – mondta a brazil versenyző.

Hirdetés
 

“Rengeteg kilométert megtettünk, hogy javíthassunk az autón, és úgy gondolom, jó irányba haladunk. A tesztprogram alatt láthattuk, hogy nagyon közel vagyunk egymáshoz, de nem csak mi hárman, hanem a többiek is. Még csak a szezon elején vagyunk, így várnunk kell, hogy meglássuk, ki tudja a legnagyobb fejlődést elérni az első versenyig.”

“Melnourne-ben már sokkal többet fogunk tudni. Bosszantó, hogy a homokvihar miatt majdnem két teljes napot elveszítettünk a múlt héten, azonban úgy vélem, nagyjából sikerült behoznunk a lemaradásunk. Meggyőződésem, hogy jó döntés volt Bahreinbe utazni erre a hosszú időre” – tette hozzá Felipe.

A Ferrari versenyzője mögött alig egy tizeddel lemaradva Nick Heidfeld végzett a BMW Sauber új autójával, aki 122 megtett körével a nap legaktívabbjának bizonyult. A német pilóta számára azonban nem volt felhőtlen a mai nap, két alkalommal is meg kellett állnia egy-egy mechanikai probléma miatt.

Mindezek ellenére a csapat műszaki igazgatója, Willy Rampf eredményesnek ítélte a bahreini tesztet, és úgy gondolja, hogy minden tervezett munkát sikerült elvégezniük, így semmivel nincsenek elkésve.

“Bár a homokvihar miatt veszítettünk néhány napot a múlt héten, a hosszú teszt nagyon produktív volt itt Bahreinben” – mondta a szakember. “Olyan időjárási körülmények között tesztelhettük az autót, amire nem lett volna esélyünk az év ezen szakaszában Európában, így azt gondolom, ez egy nagyon jó felkészülés volt az előttünk álló szezon első versenyeire.”

“Leginkább az F1.09 általános beállításain dolgoztunk, azonban számos megoldást kipróbáltunk a mechanikai és az aerodinamikai területen, továbbá megismerkedtünk az idei évben rendelkezésünkre álló háromféle gumikeverékkel.”

“A KERS rendszerrel is jól haladtunk, sikerült előrelépést elérnünk. Végeredményben elértük célunkat, a lehető legtöbb adatot begyűjtöttük, így már arról is sokkal többet tudunk, hogy miként reagál az autó a beállítások változtatására.”

Timo Glock munkáját egy hidraulikus probléma hátráltatta, ami miatt mindössze csak 65 körig jutott, és nem sokkal lemaradva a többiek mögött, a tabella végén landolt.

“Bosszantó, hogy az utolsó napunk nem volt felhőtlen, de még így is egy sikeres tesztprogramon vagyunk túl” – mondta a Toyota német versenyzője. “Egy hidraulikus probléma miatt szinte az egész napot ki kellett hagynunk, így bosszantó, hogy értékes pályaidőt veszítettünk.”

“A mérnökök viszont kiváló munkát végeztek, és amint visszatértünk a pályára, folytatni tudtuk a munkát, ami hasznosnak bizonyult. Azonban sikeres tesztet hajtottunk végre a héten, hiszen elég sok kilométert megtettünk az FT109-es modellel.”

Teszteredmények, Bahrein, 4.nap:

 1. Massa     Ferrari       (B) 1:32.162 113
 2. Heidfeld   BMW-Sauber      (B) 1:32.225 122
 3. Glock     Toyota        (B) 1:32.445  65

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa állt az élre a teszt zárónapján Bahreinben
Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull
Hamilton a leggyorsabb a szingapúri nyitóedzésen!
Sajtóhír: De Vries aláírt az AlphaTaurihoz!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!