Massa: Alonsónak szüksége lesz rám - F1VILÁG.HU

Massa: Alonsónak szüksége lesz rám

HIRDETÉS

Felipe Massa, a Ferrari rutinos versenyzője úgy véli, csapattársának, Fernando Alonsónak szüksége lesz az ő segítségére, amennyiben 2012-ben meg akarja nyerni a világbajnoki címet a Forma-1-ben.


Felipe Massa, a Ferrari rutinos versenyzője úgy véli, csapattársának, Fernando Alonsónak szüksége lesz az ő segítségére, amennyiben 2012-ben meg akarja nyerni a világbajnoki címet a Forma-1-ben.

Alonso nyerni tudott a hétvégi Német Nagydíjon, ezzel 34 pontra növelte előnyét a világbajnoki összetettben Mark Webberrel szemben.

A spanyol azonban Hockenheimben úgy nyilatkozott, véleménye szerint Lewis Hamilton, valamint a két Red Bull lesz legfőbb riválisa a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Bár Massa kiábrándítóan szerepelt Németországban, ahol már az első körben balesetbe keveredett, úgy érzi, sokat javult a szezon eleje óta, sőt, a szezon második felében Alonsónak szüksége is lesz az ő támogatására.

„Kétségtelen, Fernandónak szüksége van rám” – mondta a brazil.

„Egy ilyen bajnokságban, mint az idei, nagyon fontos, hogy mindkét autó pontokat szerezzen. Az idei évben rendkívül komoly versengés folyik sok versenyző és csapat között, úgyhogy minden eredmény számít. Egy olyan bajnokság az idei, ahol egy pont dönthet arról, hogy nyersz-e, vagy veszítesz.”

Massa hozzátette, véleménye szerint egészen az utolsó versenyig kiélezett lesz a küzdelem a bajnoki címért, és nagyon sok múlik majd azon, a Ferrari miképp fejleszti tovább az F2012-es versenygépet.

„Minden verseny fontos lesz a bajnokság szempontjából, mostantól kezdve egészen az utolsó futamig. Továbbra is úgy kell dolgoznunk, mint az utóbbi néhány futamon, javítanunk kell az autón, és akkor Fernandónak még több esélye lesz arra, hogy harcoljon az utolsó versenyig.”

Azt követően, hogy Mark Webber elárulta, mielőtt szerződést hosszabbított a Red Bull-lal, tárgyalásokat folytatott a Ferrarival, Massa jövője Hockenheimben is forró téma volt. A Ferrari versenyzője úgy érzi, képes a jó eredményre, így jövője kizárólag rajta múlik.

Hirdetés

„Nagyon jól érzem magam most. Úgy fogalmaznék, Monaco óta úgy érzem, az autó könnyen vezethető, versenyképes, és ez a legfontosabb dolog. A szezon elején nem éreztem jól magam, de az első versenyek után sok minden változott.”

„Könnyű túltenni magam egy rossz versenyen, ha megvan a tempó. Sokkal nehezebb akkor, ha sehol sem vagy. Itt viszont volt egy balesetünk a rajtnál, és ennyi volt. A tempóval semmi gond nem volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa: Alonsónak szüksége lesz rám
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát
Az FIA nyomoz a rejtélyesen lángra kapó kínai F1-es gyep miatt
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!