Friss hírek

Massa az első, Schumacher a harmadik Valenciában

Felipe Massa hivatalos visszatérése nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen ő végzett az élen a téli tesztek nyitónapján Valenciában. A Ferrari brazilját a Sauber pilótája, Pedro de la Rosa követte, míg a nagy visszatérő, Michael Schumacher a harmadik lett a Mercedesszel.

Felipe Massa hivatalos visszatérése nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen ő végzett az élen a téli tesztek nyitónapján Valenciában. A Ferrari brazilját a Sauber pilótája, Pedro de la Rosa követte, míg a nagy visszatérő, Michael Schumacher a harmadik lett a Mercedesszel.

Két hónap szünet után ismét felbőgtek a motorok és kezdetét vette a téli tesztelés a Forma-1-ben. Hét csapat, hét vadonatúj versenygéppel kezdte meg a felkészülést az idei évre Valenciában, ahol hűvös, ám száraz idő fogadta a résztvevőket.

A nyitónap leggyorsabbja a júliusi balesete után visszatérő Felipe Massa volt, aki eredetileg már a múlt héten kipróbálhatta volna az új Ferrarit Fioranóban, ám azt a csapatnak el kellett halasztania a rossz időjárás miatt.

A brazil pilóta úgy tűnik, semmit nem vesztett sebességéből, hiszen 1:12.574-es idejével a nap leggyorsabbjának bizonyult. Massa csak egy kis időre engedte ki a kezéből a vezető pozícióit a délután folyamán Pedro de la Rosával szemben, akitől nem sokkal később visszavette első helyét és megnyerte a tréninget.

A BMW Sauber spanyolja kiválóan teljesített, második helye mindenki számára óriási meglepetés volt, hiszen csapata egy nappal korábban mutatta be új autóját egy visszafogott ceremónia keretén belül Valenciában.

De la Rosa azonban bizonyította, hogy a BMW távozása nem vetette vissza a svájci gárda munkáját, és úgy tűnik, hogy eddig minden a legnagyobb rendben halad, jóllehet nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a teszteredményekből nem lehet semmiféle következtetést levonni.


További fotók a tesztről a galériában

A mai nap legjobban várt eseményére délután fél négyig várni kellett, mikor a nagy visszatérő, Michael Schumacher kigördült a Mercedes garázsából, és megkezdte első igazi tesztjét 2006-os visszavonulása óta.

A hétszeres világbajnok azonnal ráérzett az új Mercedesre, és néhány kör után már jobb időt ment, mint csapattársa, Nico Rosberg, aki 39 kört teljesített előtte.

Schumacher 1:12.947-es idejével a harmadik lett, és mindössze csak négy tizeddel maradt el egykori márkatársától, Massától.

Rosberg mögött a McLaren testpilótája, Gary Paffett végzett, aki sikeresen teljesítette előre kiírt programját, melynek legnagyobb része az MP4/25 rendszerellenőrzéséből állt. Rubens Barrichello a hatodik lett a Williamsszel.

A brazil pilóta nevéhez fűződik az első és egyetlen piros zászló a nap folyamán, ami akkor került elő, mikor fél órával az edzés hivatalos vége előtt megállt az autója a pályán. Emiatt egyébként tíz perccel meghosszabbították a tréninget.

Sebastien Buemi a hetedik helyre hozta be a Toro Rosso első saját tervezésű és építésű autóját, amit szintén ma mutatott be a csapat a nagyközönségnek.

A faenzai gárda azonban nem lehetett felhőtlenül boldog, ugyanis egy váltóprobléma miatt a svájci pilóta mindössze tizennyolc kört tudott csak teljesíteni.

Buemi azonban még így is megelőzte Robert Kubicát, aki elég lassúnak bizonyult első tesztjén a Renault-val.

Teszteredmények – Valencia, Első nap

1. F. Massa    Ferrari    1:12.574     102
2. P. de la Rosa  BMW Sauber  1:12.784 +0.210  74
3. M. Schumacher  Mercedes GP  1:12.947 +0.373  40
4. N. Rosberg   Mercedes GP  1:13.543 +0.969  39
5. G. Paffett   McLaren    1:13.846 +1.272  86
6. R. Barrichello Williams   1:14.449 +1.875  75
7. S. Buemi    Toro Rosso  1:14.762 +2.188  18
8. R. Kubica    Renault    1:15.000 +2.426  69

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!