Friss hírek

Massa: Az új bajnokság lehet a legjobb választás

Felipe Massa egyre jobban aggódik a Forma-1 jövője miatt, ám úgy gondolja, hogy mivel a csapatok eddig még soha nem látott egységet alkotnak, talán eljött az ideje, hogy átgondolják lehetőségeiket, és útjára indítsák saját szériájukat.

Felipe Massa egyre jobban aggódik a Forma-1 jövője miatt, ám úgy gondolja, hogy mivel a csapatok eddig még soha nem látott egységet alkotnak, talán eljött az ideje, hogy átgondolják lehetőségeiket, és útjára indítsák saját szériájukat.

Azt követően, hogy nem hozott eredményt a csapatok szövetsége és az irányító testület között megrendezett hétfői találkozó, egyre nagyobb az esélye a rivális széria megalakulásának.

A csapatok péntekig kaptak haladékot arra, hogy beadják feltétel nélküli nevezésüket a jövő évre, azonban mivel továbbra sincs egyetértés a vitatott kérdésekben, úgy tűnik, nem hogy közelebb, inkább távolabb kerültek egymástól a felek.

Massa ugyan bevallotta, hogy egyre jobban aggódik a Forma-1 jövője miatt, mégis úgy érzi, nem feltétlenül kell mindenáron ragaszkodni a királykategóriához, és ha úgy alakul, útjára kell indítaniuk saját bajnokságukat – ami egyébként is már régóta érlelődik bennük.

“Elég rossz a helyzet jelen pillanatban, de ha sikerül egyezségre jutni, akkor egy szép jövő elé nézünk. Viszont ha nem, akkor komolyan el kell gondolkodnunk, mi a legjobb lehetőség: mivel a csapatok úgy tűnik, hogy teljes egységet alkotnak, talán itt az idő, hogy valami mást csináljunk, ami jobb a sportnak” – mondta Massa a Ferrari hivatalos weboldalán.

A brazil versenyző azt is elmondta, hogy nem csak őt, minden kollégáját aggasztja a jelenlegi helyzet a Forma-1-ben, és bosszankodik amiatt, hogy nem a pályán történtekről, hanem a politikai csatározásokról szólnak az újságcikkek.

“Bármi is történjék a versenypályán ezen a hétvégén, a jelenlegi politikai helyzetről szóló cikkek kerülnek majd az újságok címlapjára” – mondta Massa.

“Mikor vezetem az autót, nem gondolok ezekre a dolgokra, csakis arra koncentrálok, hogy jól végezzem a dolgomat, azonban a pilótafülkén kívül ezekre a problémákra gondolok, mivel hatással vannak rám, a saját jövőmre, illetve a Forma-1 jövőjére egyaránt.”

“Mindannyian figyeljük az eseményeket, én is figyelemmel követem a legfrissebb híreket, mivel igenis hatással van rám, még ha nem is tudom közvetlenül befolyásolni, hogy miként alakuljon a helyzet: ez azokon az embereken múlik, akik irányítják a sportot, illetve akik képviselik a csapatokat.”

“Arra van szükségünk, hogy jobb formában legyen a sportunk, mert az elmúlt hónapokban volt néhány nagyon buta harc. Mindenkinek azon kellene dolgoznia, hogy olyanná tegye a sportot, amilyennek lennie kellene a rajongók, a csapatok, a szponzorok, és a versenyzők számára. Nincs szükségünk erre a harcra” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!