Massa: Balszerencsés voltam az elmúlt versenyeken

Felipe Massa, a Ferrari versenyzője bízik abban, hogy csapata a hétvégi Szingapúri Nagydíjon jobb teljesítménnyel rukkolhat majd elő, mint az előző versenyeken.


Felipe Massa, a Ferrari versenyzője bízik abban, hogy csapata a hétvégi Szingapúri Nagydíjon jobb teljesítménnyel rukkolhat majd elő, mint az előző versenyeken.

A maranellói gárda sem Spában, sem pedig Monzában nem tudott harcba szállni a győzelemért, miután az említett pályák természetéből (is) adódóan nem tudott közelebb férkőzni a Red Bull csapatához.

Miután azonban a szingapúri versenypálya karakterisztika szempontjából nagyban hasonlít a moancóihoz – ahol a Ferrari erős teljesítményt nyújtott -, Massa reméli, jó eredményeket érhetnek majd el.

„Nagyon remélem, hogy jobbak leszünk, mint az előző versenyeken” – fogalmazott a brazil pilóta.

„Nem voltunk túl versenyképesek, szóval remélem, hogy itt más lesz a helyzet. Nem igazán volt mit tennünk Monzában – a kanyarok, az egyenesek, a leszorítóerő, és még a gumik is… Remélem, hogy az autónk jobban viselkedik majd itt. Persze nincs sok új dolog az autón, de ez egy teljesen más pálya, így remélem, hogy egy jóval versenyképesebb konstrukció áll rendelkezésünkre.”

„Viszont volt, hogy egyes helyszíneken gyengébb szereplést vártunk, mégis jó voltunk, míg más pályákon arra számítottunk, hogy erősek leszünk, aztán pedig nem voltunk azok. Tehát nehéz megmondani. Várnunk kell, és majd kiderül, hogy alakulnak a dolgok.”

Noha a patinás istálló csupán egy győzelmet aratott az idei évben, Massa szerint rendkívül sokat fejlődtek az idény előrehaladtával, és úgy érzi, ő maga rendkívül balszerencsés volt az utóbbi futamokon.

„Fejlődünk a szezon során. Nem jó irányba indultunk el az elején, különösen az időmérőn, de a teljesítmény sokat javult. Én viszont nem voltam túl szerencsés az utóbbi két versenyen. Spában a gumikkal voltak gondjaink, Monzában pedig összeütköztem egy másik autóval.”

„Igaz, hogy nem voltuk valami szerencsések, de muszáj koncentrálnunk és fenntartanunk a jelenlegi irányt az időmérőn. Meg kell próbálnunk tovább javulni, jó versenyt kell futnunk az elejétől a végéig anélkül, hogy bármi rossz is történne féltávnál.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!