Massa bevallotta, szenvedett a Ferrari Monacóban - F1VILÁG.HU

Massa bevallotta, szenvedett a Ferrari Monacóban

HIRDETÉS

Felipe Massa úgy gondolja, hogy a Ferrari alulmúlta önmagát Monacóban, ahol a McLaren hatalmas csapást mért rájuk. A brazil pilóta azonban biztos benne, hogy a következő versenyen visszavágnak a csúfos vereségért.

Felipe Massa úgy gondolja, hogy a Ferrari alulmúlta önmagát Monacóban, ahol a McLaren hatalmas csapást mért rájuk. A brazil pilóta azonban biztos benne, hogy a következő versenyen visszavágnak a csúfos vereségért.

A wokingi alakulat kettős győzelmet aratott a hercegségben, Alonso és Hamilton egyedül csak a harmadik helyen befutó Massának nem adott kört a versenyen, azonban a Ferrari pilótája úgy gondolja, hogy hétvégi teljesítményük nem tükrözi valós erejüket.

A brazil pilóta azt is bevallotta, hogy a Ferrari küszködött Monacóban, ám saját teljesítményével meg volt elégedve. “Úgy gondolom, hogy saját teljesítményemmel elégedett lehetek. Azonban nem mondhatom ezt el az autóm teljesítményéről. Ha megnézzük, hogyan kezdte a McLaren a hétvégén, már akkor tudhattuk, nem lesz könnyű dolgunk, ha előttük akarunk végezni” – mondta Massa.

“Viszont kihoztuk a helyzetből a maximumot, és a harmadik hely nem egy rossz eredmény, különösen akkor, ha megnézzük, milyen szoros jelen pillanatban a bajnokság. Azonban nem lehetünk teljes mértékben elégedettek, hiszen riválisunk szerezte meg az első két helyet. A csomagjuk tartalmazott olyan elemeket, melyek jobban működtek, mint a mi fejlesztéseink” – magyarázta a brazil pilóta.

“Viszont úgy látom, és ez csak az én személyes véleményem, hogy míg a McLaren brillírozott Monacóban, addig a Ferrari eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtotta az idei szezonban. Ha megnézzük, mekkora volt a különbség a McLaren és a Renault között Monacóban, illetve Spanyolországban, nem látunk komolyabb különbséget. Monte-Carlóban a Renault csomagja közel azonos volt a miénkkel, ami bizonyítja, hogy valamit rosszul csináltunk ezen a pályán.”

Mindezek ellenére Massa optimistán várja a folytatást, és úgy gondolja, minden esélye megvan még arra, hogy megszerezze a bajnoki címet, ugyanis mindössze csak öt pont választja el a listavezető Fernando Alonsótól öt futamot követően.

“A bajnoki cím továbbra is elérhető távolságban van számomra, a hétvégi harmadik helyemnek köszönhetően. Eddig öt versenyen vagyunk túl, és öt ponttal vagyok lemaradva a listavezető Alonso mögött, és még ennél is kevesebb a hátrányom Hamiltonnal szemben. Ez nem nagy különbség, és úgy gondolom, még minden nyitott. Azonban előttük kell végeznünk, csak így lehetünk előrébb” – folytatta Massa.

“Két versenyt nyertem, pontosan annyit, mint Fernando, és a különbség, ahogy azt már mondtam, öt pont. Az egyenletesség dönt majd a szezon végén, és fontos, hogy folyamatosan a dobogóra kerüljön az ember. Az idei évben szerzett legrosszabb eredményem egy hatodik hely, ami nem is olyan rossz, de mindent meg kell tenned azért, hogy mindig az első háromban legyél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Massa bevallotta, szenvedett a Ferrari Monacóban
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!