Massa biztos benne, képes a győzelemre

Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője reméli, 2012-ben ismét rátalál majd a helyes útra, és újra futamgyőzelmeket ünnepelhet majd.


Felipe Massa, a Ferrari brazil versenyzője reméli, 2012-ben ismét rátalál majd a helyes útra, és újra futamgyőzelmeket ünnepelhet majd.

A 30 esztendős pilóta számára nem alakult túl jól az elmúlt néhány év, tavaly és tavalyelőtt például jócskán alulteljesített csapattársával, Fernando Alonsóval szemben.

A brazil szerződése 2012 végén jár le Maranellóban, így idén bizonyítania kell – ezzel ő maga is tisztában van.

„Kétségtelen, hogy ez egy hihetetlenül fontos év lesz – tudom, hogy számomra is, de a Ferrarinál mindenki számára” – mondta Massa. „Ez egy olyan idény lesz, melyben szeretnénk többet nyújtani, és számomra is nagyon fontos, hiszen kétségtelenül szeretnék jobban szerepelni, mint tavaly, és 2010-ben.”

„Versenyképes akarok lenni. Szeretnék egy olyan idényt, melyben végre esélyes vagyok, és a szerencse is mellém áll, hiszen tavaly sokszor előfordult, hogy elkezdtünk egy versenyt, és végül sokkal kevesebb pontot gyűjtöttem, mint amennyit megérdemeltem volna.”

„Rendkívül motivált vagyok. Mindig nyomás alatt versenyzem, ez igaz, és ha az ember olyan csapatnál van, mint a Ferrari, akkor mindig nehezedik rá bizonyos nyomás, de jobb, ha ez a nyomás annak köszönhető, hogy a világbajnoki címért harcolunk, mintsem annak, hogy a rajtrács első helyéért.”

„Szeretnék a lehető legversenyképesebb lenni, meg akarom nyerni a lehető legtöbb versenyt, és a bajnoki címért akarok harcolni, mint ahogy azt már megtettem néhányszor a múltban.”

Massa hozzátette, véleménye szerint az új Ferrari jobban fekszik majd vezetési stílusának, így nem látja okát annak, miért ne győzhetné le csapattársát, Fernando Alonsót 2012-ben.

„Biztos vagyok abban, hogy felvehetem a harcot Fernandóval – nem csak, hogy ugyanolyan gyors tudok lenni, mint ő, de gyorsabb is.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!