Massa büszke az idei évben nyújtott teljesítményére

Felipe Massa annak ellenére is büszke saját maga és a Ferrari idei évben mutatott teljesítményére, hogy a szezonzáró Brazil Nagydíjon végül elbukta a bajnoki címet, pedig egészen az utolsó kör utolsó kanyarjáig úgy tűnt, őt koronázzák bajnokká.

Felipe Massa annak ellenére is büszke saját maga és a Ferrari idei évben mutatott teljesítményére, hogy a szezonzáró Brazil Nagydíjon végül elbukta a bajnoki címet, pedig egészen az utolsó kör utolsó kanyarjáig úgy tűnt, őt koronázzák bajnokká.

A brazil versenyző azt tette, amit tennie kellett, megszerezte a futamgyőzelmet hazai közönsége előtt, a többi pedig már nem rajta múlott.

A drámai végjátékban azonban a McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton megkaparintotta az ötödik pozíciót, mellyel bebiztosította magának a vb-címet.

Massa egy ideig világbajnoknak is érezhette magát, mikor áthaladt a célvonalon, ám nem sokkal később Hamilton az utolsó kanyarban elment a száraz aszfaltra alkalmatos gumikon futó Timo Glock Toyotája mellett, és felugrott az ötödik helyre, mellyel megszerezte a bajnoki címet.

“Úgy gondolom, hogy a verseny tökéletes volt” – mondta a könnyeivel küszködő Massa a futam utáni sajtótájékoztatón. “Fantasztikus munkát végeztünk ilyen nehéz időjárási körülmények között. Nagyon büszke vagyok a versenyre, és a csapatra.”

“Továbbá büszke vagyok azokra az emberekre, akik minden eddiginél jobban támogattak, több mint 100 százalékot nyújtottak, sokkal többet, mint amire számítottam.”

“Különleges számomra a mai nap, tele érzelmekkel. Mi mindent beleadtunk, aztán Lewis ismét megelőzte Glock-ot, így rengetek különféle érzés kavargott bennem, de ilyen a versenyzés.”

“A futam a kockás zászlónál ér véget. Az élen végeztünk, és erre büszkének kell lennünk, egy ponttal kaptunk csak ki, de ilyen a versenyzés. Büszkének kell lennünk arra a munkára, amit elvégeztünk, büszkének kell lennünk a versenyünkre, és a bajnokságunkra.”

“Tudom, hogy kell nyerni, és azt is tudom, hogyan kell veszíteni. Ez egy újabb nap volt az életemben. Sokat tanulok ebből a napból, de tele vagyok érzelmekkel.”

Miközben elbukta az egyéni trófeát, a Ferrari megnyerte a konstruktőrök versenyét, aminek szívből örül Massa, aki bevallotta, hogy igazából már a következő évre fókuszál, mikor ismét harcba szeretne szállni a végső győzelemért.

“Minden olyan tökéletes volt a mai napon, de még ez sem volt elég. Úgy gondolom, hogy jó volt az idei bajnokságunk, voltak hullámvölgyeink és hullámhegyeink, és ennek megfizettük az árát” – folytatta a brazil pilóta.

“Vannak ilyen versenyek. Néha egy tökéletes évet teljesítesz, oly sok győzelemmel egy megbízható autóval, néha pedig vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, de ilyen a versenyzés.”

“Rengeteg minden megváltozhat egyik évről a másikra, ahogy azt láthattuk is. Azonban hibába voltak jobb és rosszabb versenyeink, úgy gondolom, hogy kiváló munkát végeztünk, és keményen dolgoztunk céljaink elérése érdekében, a szívünket beleadtuk, amire büszkék kell, hogy legyünk.”

“Azonban néha nem úgy történtek a dolgok, ahogy azt szerettük volna, de ilyen a versenyzés, ilyen a sport, és örülnünk kell annak, hogy megnyertük a konstruktőri bajnokságot.”

“Biztos vagyok abban, hogy az elnökünk, és mindenki a csapaton belül büszke a teljesítményünkre, ahogy én is az vagyok. Gratulálnunk kell Lewisnak, hiszen megérdemelten lett bajnok, több pontot szerzett nálunk. Tudom, hogyan kell veszíteni, és hogyan kell győzni. Ez egy újabb nap az életemben, amiből tanulnom kell.”

“Bízom benne, hogy jövőre már a bajnoki címmel a kezünkben térhetünk vissza ide” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS