Massa: Csak versenyképes autó érdekel - F1VILÁG.HU

Massa: Csak versenyképes autó érdekel

HIRDETÉS

Csak versenyképes autóval hajlandó folytatni a Forma-1-ben való versenyzést a Ferraritól az idény végén távozó Felipe Massa.


Csak versenyképes autóval hajlandó folytatni a Forma-1-ben való versenyzést a Ferraritól az idény végén távozó Felipe Massa.

A brazil helyét a Lotustól érkező Kimi Räikkönen veszi át Maranellóban, Massa pedig több alakulattal is tárgyalásokat folytat.

A legjobb opció számára kétségkívül a Lotus volna, ám az enstone-i gárda is több vasat tart a tűzbe, így például Nico Hülkenberggel is előrehaladott egyeztetéseket folytat.

„Tárgyalunk néhány csapattal, és remélem, hogy sikerül megtalálni a legjobb irányt számomra” – mondta a Ferrari pilótája.

„Szeretnék egy jó autót találni. Nem akarok csak azért a Forma-1-ben maradni, hogy ott legyek a rajtrácson. Azért akarok itt lenni, hogy jó lehetőségeim legyenek, és jó eredményekért harcoljak.”

„A legjobb lehetőséget akarom azért, hogy a győzelemért, és a bajnoki címért harcolhassak. Ezt szeretném, és remélhetőleg meg is találjuk ezt a megoldást. Sokat adhatok.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali bevallotta, nem volt könnyű közölni Massával, hogy távoznia kell a csapattól, de a brazil felnőttként kezelte a rossz hírt.

„Nagyon nehéz volt, érzelmi szempontból is”
– mondta a szakember. „19 éves kora óta ismerem őt. Vele együtt fejlődtem, és tanultam is tőle valamit ebben a helyzetben. Nyugalommal fogadta a döntést, és olyasmit mutatott, ami nem túl gyakori.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!