Massa csalódott, de bízik a jobb folytatásban

Felipe Massa elárulta, hogy egyáltalán nincs megelégedve a bajnokság első felében mutatott teljesítményével, azonban bízik abban, hogy csapata elmúlt versenyeken bemutatott fejlesztései meghozzák a sikert, és ismét visszatérhet az élmezőnybe.


Felipe Massa elárulta, hogy egyáltalán nincs megelégedve a bajnokság első felében mutatott teljesítményével, azonban bízik abban, hogy csapata elmúlt versenyeken bemutatott fejlesztései meghozzák a sikert, és ismét visszatérhet az élmezőnybe.

A Ferrari brazil pilótája kiválóan, egy második, és egy harmadik hellyel kezdte az évet, és egy kis ideig még a bajnokságot is vezette, ám azóta mindössze két alkalommal végzett az első hatban, sőt az utolsó három futamon még csak pontot sem szerzett.

Massa jelenleg a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, harminc ponttal lemaradva csapattársa, Fernando Alonso mögött, aki további negyvenhét pontos lemaradásban van a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, miközben elhagytuk a szezon első felét.

„Természetesen nem vagyok elégedett” – mondta. „A szezon eleje nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztem. Az első két futam rendben volt, két dobogós helyezést szereztem, de aztán egyre rosszabb versenyek jöttek, különösen az utolsó három, ami borzalmas volt.”

„Mikor zsinórban három olyan versenyed van, amin valami történik, és nem tudsz pontokat szerezni, és valamiért egy jó pozícióból hirtelen az utolsó helyen találod magad, az nagyon bosszantó tud lenni.”

„Ez volt a helyzet Kanadában az első kanyarban történt baleset miatt, aztán Valenciában a biztonsági autó húzta keresztül a számításainkat, majd Silverstone-ban defektet kaptam az első kör elején, és az ötödikről szinte az utolsó pozícióba csúsztam vissza.”

Massa azonban bizakodva várja a szezon második felét, ugyanis meggyőződése, hogy az elmúlt versenyeken bemutatott újításaik, köztük a Red Bull-féle kipufogórendszer, sokat javítottak az autó teljesítményén, és közelebb kerültek a Red Bull Racinghez, illetve a McLarenhez.

„Úgy gondolom, hogy az elmúlt két futamon bemutatott újításaink mindenképpen javítottak az autó teljesítményén” – mondta a brazil.

„Az előző versenyekhez viszonyítva úgy vélem, hogy sikerült előrelépést elérnünk, és egy versenyképes autónk volt. Véleményem szerint fontos, hogy megőrizd a motivációdat, hogy az autó folyamatosan fejlődik, és bízz abban, hogy az autó a következő versenyen még jobban teljesít.”

„Ez pedig úgy gondolom, hogy még nagyobb motivációt ad, hogy továbbra is keményen hajts, és egy jó eredményre számíts a következő versenyen.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!