Massa csalódott, de nem gondol a motorhibára - F1VILÁG.HU

Massa csalódott, de nem gondol a motorhibára

Felipe Massa megpróbál a pozitív dolgokra visszaemlékezni a Magyar Nagydíj kapcsán, ahol három körrel a leintés előtt az élről kellett feladnia a küzdelmet, miután a célegyenesben felrobbant a motorja.

Felipe Massa megpróbál a pozitív dolgokra visszaemlékezni a Magyar Nagydíj kapcsán, ahol három körrel a leintés előtt az élről kellett feladnia a küzdelmet, miután a célegyenesben felrobbant a motorja.

Minden jel arra utalt, hogy a Ferrari brazil versenyzője megszerezheti a győzelmet és ezzel a bajnokság élére állhat, azonban az utolsó pillanatban megadta magát autója, és kiállni kényszerült, mellyel átadta a győzelmet Heikki Kovalainennek, aki a sport történetének 100. futamgyőztesévé avanzsált.

Mindezek ellenére, Massa megpróbálja a dolgok pozitív oldalát nézni, és bízik benne, hogy csapata hétvégén mutatott teljesítménye jó előjel lehet a következő versenyekre.

“Továbbra is magabiztos vagyok. Úgy gondolom, hogy egy ilyen verseny után, annak ellenére, hogy nem sikerült pontokat szereznem, mindenképpen pozitívnak kell maradnunk. Jól teljesítettünk, a csapat kiválóan dolgozott, és megvolt a sebességünk. Ez pedig jó előjel lehet a jövőre nézve” – mondta Massa a riportereknek.

“Természetesen nem jó érzés az utolsó pillanatban elveszíteni az esélyt a győzelemre. Mikor már szinte a zsebedben érzed a győzelmet, aztán két körrel a vége előtt valamit hallasz, elkezd lassulni az autó, majd a motor felmondja a szolgálatot, soha nem jó érzés. Rosszul érzem magam, nem örülök annak, ami történt.”

“Fantasztikus munkát végeztünk, azonban két körrel a vége előtt minden elúszott, ami nem jó érzés. Sajnálom, de sajnos ez is a sport része. Most csakis előre kell tekintenünk, és a következő versenyre kell koncentrálnunk. Előttünk a nyári szünet, ami mindenképpen jól jön mindannyiunk számára, hiszen megfelelően felkészülhetünk az utolsó hét versenyre” – folytatta a Ferrari pilóta, aki jelenleg nyolc ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Hamiltontól.

Massa, aki a harmadik helyre kvalifikálta magát a szombati időmérő edzésen, fantasztikusan kapta el a rajtot, és azonnal elment Kovalainen mellett, majd az első kanyarban Hamiltont is megelőzte. Ezt követően elhúzott a többiektől, és egy pillanatig sem volt veszélyben első helye, mígnem felrobbant alatta autójának motorja.

“Azt gondoltam, hogy a rajtnál elvégeztem a dolgomat” – mondta a brazil. “A rajt volt az egyedüli esélyem arra, hogy megelőzzem Hamiltont, és harcba szálljak a győzelemért, ezért is kockáztattam annyit. De megérte.”

“Úgy gondolom, hogy fantasztikusan rajtoltam, és azután is megvolt a sebességem. Sikerült elhúznom a többiektől, folyamatosan léptem el tőlük, így a stratégiával is tudtunk egy kicsit játszani. Az első és a második etapban is kiváló munkát végeztünk. Mérnökeim mindent elmagyaráztak a rádión. A boxkiállások rendben voltak, aztán… aztán pedig tudjuk, mi történt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!