Bahreini Nagydíj

Massa elégedett a második hellyel

Massa elégedett a második hellyel

Felipe Massa nem akart felesleges kockázatot vállalni az esőben az utolsó körökben, így visszavett a tempóból, és behozta autóját a biztos második helyre, mellyel életben tartotta bajnoki esélyeit öt futammal a szezon vége előtt.

Felipe Massa nem akart felesleges kockázatot vállalni az esőben az utolsó körökben, így visszavett a tempóból, és behozta autóját a biztos második helyre, mellyel életben tartotta bajnoki esélyeit öt futammal a szezon vége előtt.

A Ferrari brazil versenyzője a második helyről vághatott neki a vasárnapi futamnak, ám már az első körben veszített egy pozíciót csapattársával, Kimi Raikkönennel szemben, aki hihetetlen agresszivítással elment mellette az egyik egyenesben.

Massa már szinte elkönyvelte magának a harmadik helyet, mikor három körrel a vége előtt leszakadt az ég, Raikkönen kiesett, így megörökölte tőle a második helyet.

Bár a McLaren brit pilótája – idei ötödik győzelmével – tovább növelte előnyét a bajnokságban, Massa elégedetten nyilatkozott, mert úgy érzi, mindent kihozott a körülményekből.

“Visszavettem a tempóból, mert láttam, hogy rengetegen vannak a pálya szélén, és Kimi illetve Lewis is szenved az autó pályán tartásával, akik egy kicsivel előttem voltak” – mondta Massa az utolsó körökről.

“Nem akartam kockáztatni. Nyolc pont az mégiscsak nyolc pont. Nagyon lassan mentem a kanyarokban, mert hihetetlenül csúszós volt a burkolat. Nagyon könnyű volt kicsúszni.”

“A rajtnál elkövettem egy hibát, mert azt gondoltam, hogy jóval vizesebb a pálya, így túlságosan lelassítottam, ezért tudott elmenni mellettem Kimi. Hiba volt, aztán szinte végig a harmadik helyen autóztam, senkitől sem zavartatva. Nem volt egyszerű befogni az előttem haladókat.”

“Aztán hirtelen az ölembe hullott a második hely, aminek nagyon örülök. Tudjuk, hogy a bajnokság még teljesen nyitott. Versenyről versenyre harcolunk, hogy közelebb kerülhessünk hozzájuk, és talán meg is előzzük őket.”

Massa már az első körben pozíciót vesztett csapattársával szemben. A brazil pilóta elárulta, nem sokon múlott, hogy nem értek össze, miközben csatáztak.

“Kimi nagyon gyors volt, könnyedén megelőzhetett volna, de egyre közelebb jött hozzám, és kis haján összeértünk” – mondta Massa. “Elég furcsának is tartottam a dolgot, hiszen sokkal gyorsabb volt, így megelőzött.”

“Aztán szerencsésen megörököltem a második helyét, ám ilyen körülmények között nem lehet szerencséről beszélni, az eredményjelző azt mutatja, hogy a második helyen futottam célba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!