Friss hírek

Massa: Előfordulhat, hogy Alonso kihagy egy évet

Felipe Massa szerint rendkívül nehéz döntést kell meghoznia volt csapattársának, Fernando Alonsónak.


Felipe Massa szerint rendkívül nehéz döntést kell meghoznia volt csapattársának, Fernando Alonsónak.

A kétszeres világbajnok a szezon végén távozik a Ferraritól, egyelőre azonban nem tudni még, hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2015-ben.

A spanyol versenyző iránt élénken érdeklődik a McLaren, a legfrissebb hírek szerint azonban az sem kizárt, hogy ő maga inkább a Mercedeshez szerződne – erre azonban leghamarabb csak 2016-ban lesz lehetősége.

Felipe Massa szerint Alonso nincs könnyű helyzetben, főleg azért, mert semmi garancia nincs arra, hogy a McLaren-Honda páros jövőre versenyképes autóval tud előállni.

„Nem lesz könnyű a váltás számára” – mondta a brazil pilóta.

„Fernando a Mercedeshez szeretett volna menni, ez tény, és mindent meg fog tenni azért, hogy ott legyen – de nem hiszem, hogy jövőre lehetősége lesz erre, szóval az egyetlen esélye a McLaren. De őszintén szólva a McLaren most nincs a legjobbak között, és mivel ezek az autók rendkívül komplikáltak, kétlem, hogy a Honda a megérkezése után rögtön a legjobb motorral áll majd elő.”

„Nem lesz könnyű dolguk, és Fernandónak fogalma sincs arról, milyenek lesznek majd. Márpedig ő bajnoki címben gondolkodik.”

Massa szerint komoly esély van arra, hogy Alonso inkább kihagy egy évet, hogy mérlegelje lehetőségeit 2016-ra, véleménye szerint azonban ez sokat ártana a Forma-1-nek.

„Nem jó távol maradni egy évig, ráadásul a Forma-1-nek sem tenne jót, ha egy évre elveszítenénk őt. Ő egy toppilóta, nagyon híres és fontos a Forma-1 számára. Megtörténhet, hogy kihagy egy évet – jól ismerem Fernandót, és bizony előfordulhat. De nem tudom, hogy ez pozitív hatással lenne-e rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek