HAMIL7ON

Massa és Kubica közül választ a Ferrari

Massa és Kubica közül választ a Ferrari

A Ferrari egyelőre még maga sem tudja, kit ültet Fernando Alonso mellé a következő idényben, miután Felipe Massa jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén lejár az olaszokkal.


A Ferrari egyelőre még maga sem tudja, kit ültet Fernando Alonso mellé a következő idényben, miután Felipe Massa jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén lejár az olaszokkal.

Alonso egy három évre szóló szerződést kötött a Ferrarival, így a 2012-es idény végéig biztosan marad, csak az a kérdés, hogy ki mellett fog versenyezni jövőre, ugyanis csapata még nem nevezte meg jövőbeli csapattársát.

A Guardian úgy tudja, hogy a Ferrari vezetése hatalmas dilemmában van, mert az eddigi négy versenyen látottak nem győzték meg arról, hogy szerződést hosszabbítsanak Massával, aki nem hozta azt a szintet, amit elvártak tőle.

Közben a csapat egyik nagy kedvence, Robert Kubica fantasztikusan teljesít az egyébként nem túl erős Renault-val, ami még inkább felkeltette az olaszok érdeklődését, így nem kizárt, hogy lecsap a lengyel pilótára, aki Alonso csapattársaként folytathatja.

Kubica korábban elmondta, hogy egyelőre nem foglalkozik jövőjével, és nem hagyja, hogy a ferraris pletykák megzavarják, ugyanis csakis a jelenlegi csapatára akar fókuszálni, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el az idei évben.

„Már a tavalyi évben is voltak pletykák a Ferrarival kapcsolatban, és ez idén sincs másképp” – mondta a lengyel pilóta két hete Kínában.

„Majd meglátjuk. Egészen eddig ezek a pletykák csak pletykák. Továbbra is minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legjobban felkészüljek minden egyes versenyre, és minél jobb eredményt érjek el annak a csapatnak, amelynek versenyzek.”

Bár korábban felreppent a hír, miszerint Massa szerződése már elő van készítve, és csak az aláírásra vár, a brazil pilóta szintén elmondta, hogy egyelőre nem gondol a következő idényre, így nem is sietteti a dolgokat.

„Úgy gondolom, semmi sem sürget” – mondta Massa még korábban az Autosportnak. „Nagyon elégedett vagyok a helyzetemmel, és azzal, ahogy a csapaton belül a dolgok mennek.”

„Még az elmúlt évben történt balesetem előtt felreppentek a hírek, miszerint készítik elő a szerződésemet. Azt mondhatom, hogy a tárgyalások ismét meg fognak kezdődni, de semmi sem sürget.”

„Folyamatosan javulni akarok, és versenyről versenyre jobb akarok lenni, hogy harcba tudjak szállni a bajnoki címért. Most csakis ez jár a fejemben, és nem sürgetem a szerződésem meghosszabbítását.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!