Massa és Kubica közül választ a Ferrari

A Ferrari egyelőre még maga sem tudja, kit ültet Fernando Alonso mellé a következő idényben, miután Felipe Massa jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén lejár az olaszokkal.


A Ferrari egyelőre még maga sem tudja, kit ültet Fernando Alonso mellé a következő idényben, miután Felipe Massa jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén lejár az olaszokkal.

Alonso egy három évre szóló szerződést kötött a Ferrarival, így a 2012-es idény végéig biztosan marad, csak az a kérdés, hogy ki mellett fog versenyezni jövőre, ugyanis csapata még nem nevezte meg jövőbeli csapattársát.

A Guardian úgy tudja, hogy a Ferrari vezetése hatalmas dilemmában van, mert az eddigi négy versenyen látottak nem győzték meg arról, hogy szerződést hosszabbítsanak Massával, aki nem hozta azt a szintet, amit elvártak tőle.

Közben a csapat egyik nagy kedvence, Robert Kubica fantasztikusan teljesít az egyébként nem túl erős Renault-val, ami még inkább felkeltette az olaszok érdeklődését, így nem kizárt, hogy lecsap a lengyel pilótára, aki Alonso csapattársaként folytathatja.

Kubica korábban elmondta, hogy egyelőre nem foglalkozik jövőjével, és nem hagyja, hogy a ferraris pletykák megzavarják, ugyanis csakis a jelenlegi csapatára akar fókuszálni, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el az idei évben.

„Már a tavalyi évben is voltak pletykák a Ferrarival kapcsolatban, és ez idén sincs másképp” – mondta a lengyel pilóta két hete Kínában.

„Majd meglátjuk. Egészen eddig ezek a pletykák csak pletykák. Továbbra is minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legjobban felkészüljek minden egyes versenyre, és minél jobb eredményt érjek el annak a csapatnak, amelynek versenyzek.”

Bár korábban felreppent a hír, miszerint Massa szerződése már elő van készítve, és csak az aláírásra vár, a brazil pilóta szintén elmondta, hogy egyelőre nem gondol a következő idényre, így nem is sietteti a dolgokat.

„Úgy gondolom, semmi sem sürget” – mondta Massa még korábban az Autosportnak. „Nagyon elégedett vagyok a helyzetemmel, és azzal, ahogy a csapaton belül a dolgok mennek.”

„Még az elmúlt évben történt balesetem előtt felreppentek a hírek, miszerint készítik elő a szerződésemet. Azt mondhatom, hogy a tárgyalások ismét meg fognak kezdődni, de semmi sem sürget.”

„Folyamatosan javulni akarok, és versenyről versenyre jobb akarok lenni, hogy harcba tudjak szállni a bajnoki címért. Most csakis ez jár a fejemben, és nem sürgetem a szerződésem meghosszabbítását.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS