Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Massa feledtetné a tavalyi kudarcokat

Feledtetné tavalyi kudarcait 2011-ben a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, aki szerint csapata egyértelmű esélyesként vág neki az új bajnoki szezonnak.


Feledtetné tavalyi kudarcait 2011-ben a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, aki szerint csapata egyértelmű esélyesként vág neki az új bajnoki szezonnak.

Massa tavaly kiábrándító idényt teljesített, hiszen míg csapattársa, Fernando Alonso az utolsó versenyig harcban volt a bajnoki címért, addig ő csupán a tabella hatodik helyén végzett 144 ponttal.

Massa az első futamnak otthont adó Melbourne-ben csütörtökön elmondta, célja, hogy idén az élmezőnyben versenyezzen.

„Természetesen a cél az, hogy egy teljesen más szezont teljesítsek, mint a tavalyi – minden szempontból” – mondta Massa.

„Az élen akarok lenni és a legjobb helyekért szeretnék csatázni minden időmérőn és versenyen, ami nem történt meg tavaly, szóval nagyon bízom abban, hogy idén sikerül.”

„Sokkal magabiztosabb vagyok, mert a gumik egy kicsit jobban működnek magasabb hőmérséklet szempontjából, és jobb a tapadás elöl, amivel olykor küszködtem az időmérőn. Emiatt sokkal magabiztosabb vagyok és mint már mondtam, remélem, hogy az időmérő és verseny teljesen más lesz ezen a nagydíjon.”

„Pályától függően három vagy négy kiállás lehetséges. Tavaly csak egyszer álltunk ki kerékcserére! Ezt még tanulnunk kell és muszáj jól taktikázni, mert idén teljesen másképp alakulnak majd a futamok.”

Massa elmondta, kiválóan alakult a csapat számára a téli felkészülés, hiszen új autójuk gyorsnak és megbízhatónak is mutatkozott.

„Nem emlékszem, milyen volt a tavalyi tél, de amit elmondhatok, az annyi, hogy az idei nagyon pozitív volt. Elsősorban azért is, mert nagyon sok szabályváltozás történt, és mi tettük meg a legtöbb kilométert a versenypályán. Sokszor láthattunk autókat, melyek 60 kört tettek meg, voltak problémáik, mi viszont legalább 100 kört tettünk meg minden egyes nap, ami szerintem nagyon jó dolog.”

A 2008-as év ezüstérmese mindazonáltal hozzátette, nehéz megmondani, milyen teljesítményre lesznek majd képesek riválisaikkal szemben, az azonban szinten biztos, hogy a címvédő Red Bull alakulata nagyon erős lesz 2011-ben.

„A teljesítményről nagyon nehéz beszélni, mert soha nem köröztünk egy időben kevés üzemanyaggal és a lágy keverékű gumikkal. Szóval nem tudok erről nyilatkozni, de az biztos, hogy mi voltunk az egyik legerősebb csapat a télen.”

„Ha minden összeáll, úgy gondolom, jó autónk lesz. Viszont még meg kell tudnunk, hogy is állunk pontosan, és mire képes a Red Bull, a Mercedes, a McLaren, illetve az összes többi csapat. Biztos, hogy a Red Bull erős lesz, de hogy mennyire, azt még ők sem tudják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS