Friss hírek

Massa féltve őrzi sisakját, ami megmentette az életét

Felipe Massa máig São Pauló-i lakásában őrzi azt a sisakot, melyet viselve 2009-ben, a Magyar Nagydíj időmérő edzésén kis híján végzetes balesetet szenvedett.


Felipe Massa máig São Pauló-i lakásában őrzi azt a sisakot, melyet viselve 2009-ben, a Magyar Nagydíj időmérő edzésén kis híján végzetes balesetet szenvedett.

A brazil versenyzőt – még a Ferrari pilótájaként – egy másik versenyautóról leváló rugó találta fejbe, melyet követően nagy sebességgel a gumifalnak ütközött autójával.

Hirdetés
 

Massa Budapesten életmentő műtéten esett át, 2010-ben pedig már újra rajthoz állhatott a Forma-1-ben.

A brazil versenyző hihetetlenül szerencsésnek tartja magát, hogy túlélte a félelmetes balesetet, és máig irodájában őrzi az életét megmentő bukósisakot – érintetlenül.

„Sokan azt mondják, nagyon balszerencsés voltam, de valójában épp ellenkezőleg: nagy szerencse, hogy a történtek után itt lehetek” – mondta Massa az F1 Racing magazinnak adott interjújában.

„Amikor a kezembe veszem, elöntenek az érzelmek. Még a véremet is látni rajta. Soha nem tisztítottam meg. Szerettem volna úgy megőrizni, ahogy volt a balesetem után.”

Bár Massa a Brazil Nagydíj előtt bejelentette visszavonulását, a legfrissebb hírek szerint mégis folytatja, miután a Williamstől a Mercedeshez távozik eddigi csapattársa, Valtteri Bottas.

„Visszatekintve a pályafutásomra elmondhatom, hogy többet elértem, mint amire számítottam. A bajnokságot nem nyertem meg, és talán senki nem került még ilyen közel hozzá rajtam kívül úgy, hogy végül nem lett az övé. De hihetetlen élettapasztalatokat adott nekem a Forma-1” – fogalmazott a rutinos brazil.

„Amikor 2006-ban nyertem Brazíliában, pályafutásom leghihetetlenebb érzéseit éltem át. És a 2008-as győzelem is óriási pillanat volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!