Friss hírek

Massa figyelmeztette a Ferrari vezetését

Felipe Massa elmondta, a Ferrari nem engedheti meg magának, hogy több pontot eldobjon magától az idei évben, ahogy azt tette a hétvégi Magyar Nagydíjon, ahol három körrel a leintés előtt az élről kellett kiállnia egy technikai meghibásodás miatt.

Felipe Massa elmondta, a Ferrari nem engedheti meg magának, hogy több pontot eldobjon magától az idei évben, ahogy azt tette a hétvégi Magyar Nagydíjon, ahol három körrel a leintés előtt az élről kellett kiállnia egy technikai meghibásodás miatt.

A brazil pilóta már a zsebében érezhette a jól megérdemelt győzelmet, mikor három körrel a vége előtt elkezdett lassulni autója, és a célegyenesbe érkezve felrobbant a motorja.

Massa elmondta, még most is nehezen hiszi el a történteket, mert egészen az utolsó körökig minden a tervek szerint alakult a hétvégi futamon, és minden jel arra utalt, hogy a nyári szünet előtt átveheti a vezetést a bajnoki pontversenyben.

Hirdetés
 

“Igazából nem akarom elfelejteni a Magyar Nagydíjat, mert bizonyos szempontból pályafutásom egyik legnagyszerűbb versenyét telesítettem a Forma-1-ben, bár nem úgy végződött, ahogy a többi, azaz győzelemmel” – mondta Massa.

“Bosszantó, mert valóban úgy gondoltam, hogy én és a csapat is megérdemli a sikert: egy tökéletes versenyt futottunk a bajnokság egy nagyon fontos szakaszában. Sajnos azonban nem tudtuk megszerezni azt a tíz pontot, ami már a zsebünkben volt. Nagyon bosszantó, ami történt, de ilyen a motorsport.”

“Mikor a motor meghibásodott, nagyon furcsa érzés kerített hatalmába. Olyan volt, mint egy rémálom, és mielőbb fel akartam ébredni, de nem tudtam, mert már ébren voltam. Csalódott vagyok. A sport néha nagyon kegyetlen.”

A kiesés ellenére Massa továbbra is harcban van a bajnoki címért, hiszen mindössze nyolc ponttal van csak lemaradva a bajnokságot vezető Lewis Hamilton mögött. A brazil pilóta elmondta, hogy bár nyugodt maradt, a Ferrari nem engedheti meg magának, hogy több hibát vétsen a szezon hátralévő részében.

“Ha ránézek a tabellára, akkor nyugodt maradok, hiszen szerencsére nem Lewis nyerte meg a futamot, de egy biztos: nem engedhetjük meg magunknak, hogy több pontot eldobjunk magunktól” – magyarázta Massa. “Tíz pontot veszítettünk, de ami jó dolog, hogy a versenyen bizonyítottuk, ütőképesek vagyunk.”

“A csapat kiválóan dolgozott az egész hétvége folyamán, és a stratégiánk is fantasztikus volt. Sikerült megoldanunk az Angliában és Németországban fellépő problémákat, így azt gondolom, hogy valahol elégedettek lehetünk.”

“Keményen dolgoztunk, hogy az autót ismét versenyképessé tegyük, és ez egy jó előjel a további versenyekre nézve. Azonban mielőbb meg kell oldanunk a fennmaradó problémákat. Ugyanolyan versenyképesnek kell maradnunk, mint amilyenek Budapesten voltunk, de javítanunk kell az autó megbízhatóságán. Nem követhetünk el újabb hibákat. Nincs több kifogás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!