Massa: Fontos, hogy a csapat kiáll mellettem - F1VILÁG.HU

Massa: Fontos, hogy a csapat kiáll mellettem

HIRDETÉS

Felipe Massa, a Ferrari versenyzője a csapat hivatalos weboldalán vezetett blogjában a minap elárulta, nagyon örül annak, hogy a maranellói gárda vezérkara hétvégén ismét világossá tette, számít szolgálataira a 2012-es esztendőben is.


Felipe Massa, a Ferrari versenyzője a csapat hivatalos weboldalán vezetett blogjában a minap elárulta, nagyon örül annak, hogy a maranellói gárda vezérkara hétvégén ismét világossá tette, számít szolgálataira a 2012-es esztendőben is.

Habár a brazil versenyző szerződése a jövő év végéig szól, az idei év során többször olyan pletykák ütötték fel fejüket, melyek szerint gyenge teljesítménye miatt idő előtt távoznia kell a Ferraritól.

Az olaszok hétvégi évadzáró rendezvényén Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke, valamint Stefano Domenicali csapatfőnök is kijelentette: Massa egész biztosan a csapat tagja marad 2012-ben.

„Idén volt az első alkalom, hogy nem vettem részt a Ferrari Világdöntőn, melyet Mugellóban tartottak az elmúlt hétvégén. De természetesen tisztában vagyok azzal, amit Montezemolo elnökúr és Domenicali mondott rólam: ismét világossá tették, hogy jövőre is a Scuderiánál fogok versenyezni” – mondta Massa.

„Számomra nagyon fontos, hogy a csapat teljes mértékben mögöttem áll, ez mindig nagyon pozitív. Ezzel együtt momentán arra összpontosítok, hogy továbbra is olyan keményen nyomjam, amennyire csak tudom a következő két versenyen.”

A brazil hozzátette, természetesen tisztában van azzal, hogy a jövő esztendő nem csak csapata, de saját maga számára is rendkívül fontos lesz, amennyiben szerződése lejártát követően is a Ferrarinál akar maradni.

„Tudom, hogy a jövő év nagyon fontos lesz az egész csapat számára, hiszen az idei esztendő nem alakult túl jól. A 2012-es év azonban számomra is rendkívül fontos lesz. A csapaton belül már most nagyon várjuk a következő szezont, az előszezonban az lesz a célunk, hogy egy olyan csomagot állítsunk össze, mely már az első versenytől kezdve versenyképes lesz, és lehetővé teszi, hogy minden futamon a győzelemért szálljunk harcba. 2012-ben muszáj, hogy jobban teljesítsünk, mint idén.”

A Ferrari az elmúlt versenyeken már gőzerővel készült a jövő évre. Massa elárulta, nem lesz ez másképp Abu Dhabiban és Brazíliában se, noha emellett természetesen szeretnének szép eredményeket elérni.

„A hátralévő két versenyen lesz utoljára esélyünk arra, hogy jó eredményeket érjünk el, de a legutóbbi futamok a 2012-es idényre való felkészülésnek is komoly részét képezték. Több új komponenst is kipróbáltunk, melyek helyet kaphatnak az új autón, de megvizsgáltunk új ötleteket is abban a tekintetben, hogy miképp is használjuk az autót, és hogy alkalmazzuk legjobban a beállításokat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!