Haas

Massa a Forma-1-ben marad, az FIA munkáját segíti

Fotó: Williams F1
Interlagos, Sao Paulo, Brazil. Sunday 12 November 2017. Felipe Massa, Williams Martini Racing, on the grid with his son. Photo: Andrew Hone/Williams ref: Digital Image _ONY8927, grid girl

Bár a 2017-es szezon végén befejezi a versenyzést a Forma-1-ben, Felipe Massa továbbra is a száguldó cirkuszban tevékenykedhet – úgy tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) munkáját segíti majd.

A 36 esztendős versenyző jövő hétvégén utolsó F1-es versenyét futja Abu Dhabiban, ám a hírek szerint a brazil autóklub képviselőjeként a jövőben részt vesz majd a Motorsport Világtanács (WMSC) ülésein.

„Általában a szervezet elnöke vesz részt a Motorsport Világtanács ülésein. De arra a következtetésre jutottam, hogy Felipe Massának több hasznát vennék ott, mint nekem” – mondta Waldner Bernanrdo, a brazil autóklub elnöke.

„A Brazil Nagydíj előtt értesítettem is Felipét a terveimről. A verseny utáni kedden vissza is hívott. Azt mondta, nyugodt körülmények között átbeszélte a dolgot édesapjával és a barátaival, és úgy érezte, hasznos munkát tudna végezni az FIA-nak a sportág fellendítése érdekében.”

A Motorsport Világtanács (WMSC) az FIA döntéshozó testülete, ők fogadják el a Forma-1 szabályait, és versenynaptárát is. A bizottság tagjai között a különféle országok autós szervezeteinek képviselői is jelen vannak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

További hírek