Massa: Gyorsabb is voltam Alonsónál

A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa úgy érzi, bár rengeteg kritikát kapott az elmúlt években szereplése miatt, valójában jól helytállt a kétszeres világbajnok Fernando Alonso oldalán.


A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa úgy érzi, bár rengeteg kritikát kapott az elmúlt években szereplése miatt, valójában jól helytállt a kétszeres világbajnok Fernando Alonso oldalán.

A 32 esztendős versenyző nyolc szezon után távozott a Forma-1 egyik legpatinásabb alakulatától, a Ferraritól, ahol az elmúlt években Fernando Alonso csapattársaként kellett bizonyítania. Míg a spanyol rendre esélyesnek számított a bajnoki elsőségre, addig Massa jobbára csak küszködött.

A brazil jövőre már a Williams színeiben folytatja a versenyzést, elmondása szerint azonban a Ferrarinál is megmutatta, mire képes, hiszen nem többször gyorsabb tudott lenni világbajnok csapattársánál.

„Természetesen Fernando egy nagyon erős versenyző, főleg a bajnokság első állomásain volt az idén” – magyarázta Massa a Turun Sanomat című lapnak.

„Az időmérők annyira nem fontosak mostanában, mint korábban, de egy körön legalább olyan gyors voltam, ha nem gyorsabb, mint Alonso!”

„De különféle tényezők – mint például a stratégia, a forgalom, a kerékcserék – tekintetében én tényleg nem voltam túl szerencsés. Márpedig ha Fernando a bajnoki címért harcol, én pedig nem, akkor neki megvan a taktikai előnye, ez pedig hatással van arra, hogy én a toppozíciókért harcoljak.”

Bár a Williams végigszenvedte az elmúlt évet, Massa reméli, a szabályváltozásoknak hála 2014-ben ütőképesebbek lehetnek.

„Tudom, hogy nehéz időszakon mennek keresztül, de azt gondolom, a változtatásoknak köszönhetően képesek lesznek úgy szerepelni, ahogy néhány évvel ezelőtt.”

„Én pedig szeretnék a részese lenni ennek a folyamatnak. A Mercedes motorja nagyon versenyképes kell, hogy legyen, szóval úgy gondolom, remek csomag áll majd a rendelkezésünkre ahhoz, hogy rendszerint pontokért harcoljunk, és közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS