Massa hálás mindazért, amit a Ferraritól kapott

A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa elárulta, nagyon hálás korábbi csapatának, a Ferrarinak azért a támogatásért, amit 2009-es balesete után kapott a gárdától.


A Williams istálló versenyzője, Felipe Massa elárulta, nagyon hálás korábbi csapatának, a Ferrarinak azért a támogatásért, amit 2009-es balesete után kapott a gárdától.

A brazil versenyző a Magyar Nagydíj időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet, amikor egy rugó eltalálta a fejét. Massát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ám szerencsére sikerült átvészelnie a nehéz időszakot.

Ezt követően még négy szezont húzott le Maranellóban, helyét azonban jövőre Kimi Räikkönen veszi át, így Massa 2014-ben a Williams versenyzőjeként folytatja Forma-1-es pályafutását.

„Sok-sok éve együtt vágtunk bele ebbe, és szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek: a szerelőknek, a mérnököknek, mindenkinek, aki a pályán, illetve a színfalak mögött, Maranellóban dolgozik” – szólította meg a Ferrari munkatársait a 32 esztendős versenyző.

„Mindenkitől rengeteg támogatást kaptam, főleg a legnehezebb pillanatokban, és soha nem fogom elfelejteni azt, amit a Ferrari tett értem 2009-es balesetem után. Ezek azok a körülmények, amikor az ember megérti, mit is jelent az, ha igazán szeretik, a Ferrarinál lévő légkör, és az az egyedülálló érzés, hogy tagja lehetek ennek a családnak olyasvalami, ami nagyon fog hiányozni.”

Massa emellett köszönetet mondott Stefano Domenicali csapatfőnöknek is, aki a 2007-es idényt követően vette át a patinás olasz istálló irányítását.

„Úgy tekintek rád, mint egy nagytestvérre” – folytatta Massa.

„Köszönök mindent, amit értem tettél, hálás vagyok azokért a lehetőségekért, amiket tőled, illetve az elnök úrtól kaptam.”

A brazil természetesen nem feledkezett meg csapattársáról, Fernando Alonsóról sem, akivel a kezdeti súrlódások ellenére sikerült baráti kapcsolatot kialakítania.

„Jövőre ismét találkozunk majd a versenypályán, ezúttal pedig megpróbállak nem elengedni” – mondta nevetve Massa.

Massa ferraris pályafutása során 11 futamgyőzelmet, 15 rajtelsőséget szerzett, összesen 139 F1-es futamon állt rajthoz. Ezzel ő a maranellói gárda legsikeresebb nem világbajnok versenyzője.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS