Massa hatalmas csatára számít a holnapi versenyen - F1VILÁG.HU

Massa hatalmas csatára számít a holnapi versenyen

Felipe Massa nagyon szoros küzdelemre számít a holnapi versenyen, miután megszerezte a pole pozíciót a szombati időmérő edzésen a Török Nagydíjon.

Felipe Massa nagyon szoros küzdelemre számít a holnapi versenyen, miután megszerezte a pole pozíciót a szombati időmérő edzésen a Török Nagydíjon.

A Ferrari brazil versenyzője 1:27.617-es idejével zsinórban harmadik rajtelsőségét szerezte meg Isztambulban.

Annak ellenére, hogy az első sorból rajtolhat a holnapi versenyen, nem számít könnyű küzdelemre, ugyanis a McLaren versenyzői, Heikki Kovalainen és Lewis Hamilton igen erősnek bizonyultak a délutáni edzésen, ahol a második, illetve harmadik helyet szerezték meg.

 

“Már alig várom a futamot, ahol a lehető legjobb eredményre hajtok” – mondta Massa. “Biztosak vagyunk abban, hogy nem lesz egyszerű a holnapi futam, mert ellenfeleink nagyon erősek, és közel vannak hozzánk. Kemény csatára számítok, így mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a gumikat jól használjuk, és a beállításokkal is jól bánjunk.”

A Ferrari versenyzője, aki jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, bevallotta, nagyon élvezi a körözést az Isztambul Parkban.

“Úgy gondolom, hogy egy kiváló kört raktam össze. A második etapban ez nem sikerült. Forgalomba ütköztem, azonban a harmadik etapban sikerült megfelelő hőmérsékletűre hevíteni abroncsaimat, és felvezető körömben sikerült megelőznöm Alonsót, így tiszta volt az út előttem” – magyarázta Massa.

“Második próbálkozásom alkalmával, sikerült javítani eredményemen, aminek köszönhetően megszereztem a pole pozíciót. Nagyon boldog vagyok, hogy harmadik alkalommal szerepelhetek ezen a pályán a Ferrari színeiben, és eddig minden alkalommal az élről rajtolhattam.”

“Szeretem ezt a pályát, élvezetes rajta a vezetés. A nyolcas kanyar hatalmas kihívást tartogat, minden tudásodra szükséged van ahhoz, hogy kihozd autódból a maximumot” – tette hozzá a brazil.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!