Friss hírek

Massa: Jelentős előrelépést kell tennünk

Korábbi sikerein felbuzdulva magabiztosan várja a hétvégi Török Nagydíjat a Ferrari versenyzője, Felipe Massa.


Korábbi sikerein felbuzdulva magabiztosan várja a hétvégi Török Nagydíjat a Ferrari versenyzője, Felipe Massa.

A 30. születésnapját nemrégiben ünneplő brazil versenyző a csapat hivatalos weboldalán vezetett blogjában nemrégiben elárulta, különleges érzelmek kötik az isztambuli versenypályához, hiszen annak idején itt aratta forma-1-es pályafutása első győzelmét, melyet még két további törökországi diadal követett.

„Azt kell mondjam, Isztambul egy nagyon különleges helyszín számomra, hiszen 2006-ban itt arattam első F1-es győzelmemet, mely olyasvalami, amit egy versenyző soha nem felejt el” – mondta Massa.

„Emlékszem, hihetetlen győzelem volt a pole pozícióból rajtolva, és az is emlékezetes, hogy Michael [Schumacher] és Fernando [Alonso] előtt végeztem, akik abban az évben a bajnoki címért csatáztak. Ezután mesterhármast értem el, hiszen a következő két évben is győzni tudtam.”

„A három – első rajtkockából aratott – győzelemtől eltekintve – amióta a Ferrarinál vagyok – mindig pontszerző helyen értem célba, és remélem, hogy a törökországi győzelmeim nem állnak meg háromnál.”

Massa elmondta, habár idén is jó eredményt vár, tisztában van azzal, hogy nehéz dolguk lesz, amennyiben a győzelemért szeretnének harcba szállni, hiszen kétségtelen, hogy a Ferrari jelenleg komoly hátrányban van az élcsapatokkal – a Red Bull Racinggel és McLarennel – szemben.

„Muszáj reálisnak maradnunk, tudom, hogy komoly előrelépést kell tennünk az autóval, mivel nem voltunk olyan erősek az első három versenyen, mint vártuk. Viszont Maranellóban mindenki nagyon keményen dolgozott azért, hogy néhány aerodinamikai újítást vihessünk pályára ezen a hétvégén, tehát remélhetőleg egy kicsit erősebbek leszünk, még ha ezek a frissítések nem is nevezhetők jelentős fejlesztéseknek. Viszont a következő versenyeken további újításokkal állunk elő.”

„Ha megnézzük a legutóbbi időmérőn elért rajtpozíciónkat, akkor láthatjuk, hogy nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amivel elérhető lett volna a dobogó, a versenyen viszont a tempónk olyan volt, amellyel a legjobb három helyért küzdhettünk.”

„Nem tudjuk megmondani, milyen helyzetben leszünk Törökországban, mert hozzánk hasonlóan a többi csapat is keményen dolgozott. Ami igaz, hogy a gumihelyzet mindenkit egyformán érint, mint ahogy az is, hogy kulcsfontosságú lehet a futamon.”

A brazil versenyző hozzátette, az időjárás is összekeverheti a kártyákat a hétvége során, ám ő maga izgatottan várja a kihívást.

„Ami még befolyással lehet a hétvégére: az időjárás, hiszen az első napokra eső várható, ami azt jelenti, hogy nekünk – és főként stratégáinknak – minden eshetőségre fel kell készülnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!