Massa kemény küzdelemre számít Monacóban - F1VILÁG.HU

Massa kemény küzdelemre számít Monacóban

HIRDETÉS

Felipe Massa annak ellenére is magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjat, hogy tisztában van azzal, nagyon erősek lesznek ellenfeleik a szűk utcai ringen a hercegségben.

Felipe Massa annak ellenére is magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjat, hogy tisztában van azzal, nagyon erősek lesznek ellenfeleik a szűk utcai ringen a hercegségben.

“Nem lesz egyszerű a hétvégi futam, a McLaren ismét nagyon erős lesz, de úgy érzem, nekünk sem kell szégyenkeznünk” – mondta Massa a Ferrari weboldalán.

“Azonban a csütörtöki edzésekig várnunk kell, mert addig nem sokat tudunk elmondani saját, és ellenfeleink teljesítményéről.”

“Annak ellenére, hogy a múlt heti teszteken a pálya egy kis része a monacói ringet volt hivatott szimulálni, nem sokat tudunk elmondani a jelenlegi erőviszonyokról. Monaco egy különleges helyszín, a pályát nem lehet máshol lemodellezni, így számos ismeretlen tényezővel kell számolnunk majd a hétvégén.”

“Úgy gondolom, hogy a Ferrari sokkal jobb formában lesz az idei évben ezen a pályán, mint tizenkét hónappal ezelőtt volt. Bízom benne, de soha nem lehet tudni. Bár a tavalyi évben felállhattam a dobogóra, nem mondhatom, hogy jó versenyünk volt, hiszen nagyon le voltunk maradva a McLaren mögött, így bízom benne, hogy idén más lesz a helyzet.”

A Ferrari legutóbb Michael Schumacher révén aratott győzelmet Monte-Carlóban még 2001-ben. Az olaszok azonban azóta küszködnek a szűk, nagy leszorító erőt megkövetelő pályán, de a versenyzők úgy érzik, idén változhat a helyzet.

Massa, aki jelenleg csapattársa mögött a második helyen áll a bajnokságban, elmondta, bár az utcai ring nem tartozik kedvencei közé, úgy érzi, a Ferrari jól fog szerepelni Monacóban.

“Be kell vallanom, hogy nem tartozik a kedvenc pályáim közé Monaco. Vezetés szempontjából sokkal jobban élvezem a gyorsabb pályákat, mint a török, a bahreini, vagy a spanyol. Azonban ez nem azt jelenti, hogy ne tudnánk jó eredményt elérni itt.”

“Minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljünk a versenyre, ahol pontokat akarunk szerezni. Mindig vannak olyan pályák, melyeket jobban szeretsz másoknál, de ez még nem jelenti azt, hogy ne tudnál jól szerepelni azokon a helyszíneken, amiket nem komálsz annyira” – tette hozzá Massa.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!