Friss hírek

Massa: Kockáztatunk, de remélhetőleg beválik

Felipe Massa csapattársa, Valtteri Bottas előtt végzett az időmérőn, miután a Williams autójára felszerelte az új orrkúpot.


Felipe Massa csapattársa, Valtteri Bottas előtt végzett az időmérőn, miután a Williams autójára felszerelte az új orrkúpot.

A Williams Bahreinben próbálta ki új, rövidebb orrkúpját, amelyből csak egyet szállítottak a helyszínre, így azt – a bajnokság állása alapján – Felipe Massa autójára szerelték rá.

„Felraktuk az új első szárnyat és az orrkúpot – az autót nagyon nehéz volt vezetni, mert eltért az egyensúly” – nyilatkozta Massa, aki a hetedik rajtpozíciót szerezte meg Bottas előtt.

„Volt egy hosszú megbeszélésünk az edzés után, használtuk az újat is és a régit is, és a számok azt mutatták, hogy azt nyújtotta, amit kellett.”

Massa hozzátette, az autón később változtattak, ám még így is kérdéses, hogy a versenyen hogy fog teljesíteni az autóra felszerelt új elem.

„Aztán teljesen megváltoztattuk az autó egyensúlyát, a beállításokat, szóval sok dolgot, és így többé-kevésbé rendben volt az időmérőre.”

„Úgy döntöttük, hogy használni fogjuk, és sikerült javítani az időnkön, ami fontos volt. Az ilyen dolgok tesztelése eredményezhet problémákat. Egy kicsit kockáztattunk, remélhetőleg a rizikó hasznunkra lesz a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek