Friss hírek

Massa Kovalainen előtt a tesztek nyitónapján

Felipe Massa végzett az élen az e heti tesztek nyitónapján Silverstone-ban, ahol a csapatok már a jövő hétvégi Brit Nagydíjra készítették fel autóikat. A Ferrari brazilja mögött a McLaren finn pilótája, Kovalainen végzett, akit Kubica követett a BMW-vel.

Felipe Massa végzett az élen az e heti tesztek nyitónapján Silverstone-ban, ahol a csapatok már a jövő hétvégi Brit Nagydíjra készítették fel autóikat. A Ferrari brazilja mögött a McLaren finn pilótája, Kovalainen végzett, akit Kubica követett a BMW-vel.

Felipe Massa már a tesztek első napján bizonyította, a Ferrari jó eséllyel pályázik majd a győzelemre a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon, ugyanis ő bizonyult a leggyorsabbnak Silverstone-ban.

A brazil versenyző több mint három tizeddel előzte meg az őt követő Heikki Kovalainent, miközben csapata megkezdte háromnapos felkészülését a soron következő brit futamra.

Bár a Ferrari bizonyult a leggyorsabbnak az első tesztnapon, az olasz gárda nem lehet felhőtlenül boldog, ugyanis Massa autója harminc perccel az edzés leintése előtt – vélhetően egy mechanikai probléma miatt – megállt a pályán, így elő is került a piros zászló.

Robert Kubica további fél másodperccel lemaradva Kovalainen mögött, a harmadik pozícióban végzett. A BMW Sauber mindent megtesz annak érdekében, hogy visszavágjon a Francia Nagydíjon történtekért, ahol képtelen volt tartani a lépést riválisaival, miután megszerezte első futamgyőzelmét a két héttel korábbi kanadai versenyen.

A német-svájci alakulat egy új első szárnnyal rukkolt elő, melytől a vezetőség azt várja, hogy ismét közelebb kerüljön riválisaihoz.

A Toyota bizonyította, nem a véletlennek volt köszönhető franciaországi szárnyalása, ugyanis Kamui Kobayashi, aki egyébként először jár a brit ringen, a negyedik helyre repítette a TF108-as modellt.

A japán pilóta miatt azonban egy alkalommal előkerült a piros zászló, mikor motorja lefulladt a Backetts kanyarkombinációban.

A Williams német versenyzője, Nico Rosberg az ötödik lett a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber előtt, míg a hetedik pozícióban a Renault újonca, Nelsinho Piquet végzett, akinek autója szintén megállt a pályán, ami miatt egy kis időre meg is kellett állítani a tréninget.

A Force India tesztpilótája, Vitantonio Liuzzi néhány új aerodinamikai és mechanikai újítást kipróbált, bár a kiscsapat nem vetette be “cápauszony” motorborítását, melyre korábban számítani lehetett.

A legszerencsétlenebb versenyző kétségkívül Sebastian Vettel volt, aki mindössze tíz kört tudott csak teljesíteni, ugyanis a Toro Rosso üzemanyagrendszere már a délelőtt folyamán meghibásodott.

A tesztek holnap tovább folytatódnak Silverstone-ban.

Teszteredmények, Silverstone, 1. nap:

 1. Massa    Ferrari       (B) 1:20.188  71
 2. Kovalainen McLaren-Mercedes  (B) 1:20.477  90
 3. Kubica   BMW Sauber     (B) 1:20.995  82
 4. Kobayashi  Toyota       (B) 1:21.335  82
 5. Rosberg   Williams-Toyota   (B) 1:21.410  88
 6. Webber   Red Bull-Renault  (B) 1:21.656  94
 7. Piquet   Renault       (B) 1:21.797  68
 8. Button   Honda        (B) 1:22.081  90
 9. Liuzzi   Force India     (B) 1:22.250 108
10. Vettel   Toro Rosso-Ferrari (B) 1:23.853  10 
 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!