Friss hírek

Massa látása még nem száz százalékos

Felipe Massa még maga sem tudja, mikor térhet vissza, de bízik abban, hogy hazai versenyén, a Brazil Nagydíjon már rajthoz állhat. A Ferrari versenyzője azt is elárulta, hogy látása még nem tökéletes, de napról napra javul.

Felipe Massa még maga sem tudja, mikor térhet vissza, de bízik abban, hogy hazai versenyén, a Brazil Nagydíjon már rajthoz állhat. A Ferrari versenyzője azt is elárulta, hogy látása még nem tökéletes, de napról napra javul.

A 28 éves versenyző közel egy hónappal ezelőtt, a Magyar Nagydíj időmérőjén szenvedett súlyos koponyasérüléseket, mikor egy elszabadult, közel egykilós acélrugó fejen találta.

Azt követően, hogy egy koponyaműtét után 9 napot töltött a Honvéd kórházban, Massa visszatérhetett Sao Paulóba, ahol az Albert Einstein klinikán elvégzett vizsgálatok után hazaengedték, és jelenleg is otthonában lábadozik.

Hirdetés
 

Massát az elmúlt napokban honfitársa, Rubens Barrichello, és a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is meglátogatta, akik mind jó hírekkel szolgáltak róla. A brazil a hétvégén a helyi Globo televíziónak interjút adott, melyben szinte mindenre kitért balesetével kapcsolatban.

“Nem féltem attól, hogy meghalok” – mondta Massa, mikor arról kérdezték, mit érzett, mikor mentőhelikopterrel a Honvéd kórházba szállították.

“Annak ellenére, hogy már egyre jobban érzem magam, egyelőre még én sem tudom, mikor térhetek vissza a versenypályára. Egy forma-1-es autó volánja mögött hatalmas terhelésnek van kitéve a szervezet, óriási a vibráció, és ezzel most nagyon vigyáznom kell.”

“Egyelőre még nem is gondolok erre. Néha megmozgatom a fejem, hogy tudjam, mit érzek, de még fáj a sebhely. Érzem, hogy még nem vagyok 100%-os. Sokat javult az állapotom, egyre közelebb vagyok a tökéleteshez, de még nem vagyok a topon.”

“Az orvosaim sem nyilatkoznak arról, hogy mikor térhetek vissza. Azt mondják, nem rajtuk múlik, minden attól függ, milyenek lesznek a vizsgálatok eredményei. Bízom abban, hogy a Brazil Nagydíjon, hazai közönségem előtt már ott lehetek.”

A brazil pilóta azt is elmondta, hogy televízión, interneten, és telefonon követi majd figyelemmel a hétvégi Európa Nagydíjat, és megpróbál a lehető legtöbbet segíteni csapatának távollétében.

Massa csupán a szerencsének köszönheti, hogy nem vakult meg egyik szemére, hiszen ha csak egy kicsivel is lejjebb találja el a sisakját az acélrugó, és a plexi jobban megsérül, most bal szemére biztosan nem látna.

Sokáig félő volt – és még mindig nem lehet kizárni a lehetőségét –, hogy bal szeme maradandó károsodást szenvedett, ám Massa elmondta, hogy úgy érzi, idővel tökéletes lesz a látása, ami már most 95%-os.

“Még mindig van egy nagy seb a szemem fölött, ami miatt a látásom nem 100%-os, de az napról napra egyre jobb. Kezdetben 40%-os, két hete már 80%-os, múlt pénteken pedig a tesztek szerint már 95%-os volt a látásom” – magyarázta.

“Igazából a látásom emlékeztet még a balesetre, mert ugyanaz vagyok, mint régen, az agyam nem sérült. Viszont még további CT vizsgálatok várnak rám, hogy megnézzük, mennyit javult az állapotom. Addig nem is érdemes a visszatérésen gondolkodni.”

Massa azt is elmondta, hogy honfitársát, Rubens Barrichellót – akinek autójáról repült le az a bizonyos acélrugó, ami fejen találta – egyáltalán nem hibáztatja a történtekért, amikre nem is emlékszik.

“Nem az ő hibája volt. Egy alkatrész elszabadult, nem tudni miért, valószínű, hogy az egyik szerelő a felelős érte, de biztosan nem ő. Bármikor, bárkivel megtöténhet ilyen” – tette hozzá a brazil.

“A balesetből semmire nem emlékszem. Semmi nem maradt meg belőle. Azt mondják, hogy sikítottam, és el kellett altatniuk, mert önkívületi állapotban folyton a sebemhez próbáltam kapni, de erre sem emlékszem.”

Massát a Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer fogja helyettesíteni Valenciában, miután Michael Schumacher nyakfájdalmai miatt mégsem tudta vállalni a visszatérést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!