Massa: Le kellene higgadniuk a mai fiataloknak

Felipe Massa, a Williams brazil pilótája szerint a mai Forma-1 fiataljainak kicsit le kellene higgadniuk, mostanában ugyanis túl sok galibát okoznak a mezőny többi tagjának.


Felipe Massa, a Williams brazil pilótája szerint a mai Forma-1 fiataljainak kicsit le kellene higgadniuk, mostanában ugyanis túl sok galibát okoznak a mezőny többi tagjának.

Massa a vasárnapi Német Nagydíjon az újonc Kevin Magnussennel ütközött össze az első kanyarban: az ütközés után autója felborult, majd a kerekein állt meg jócskán összetörve.

„Nem először fordult elő, hogy incidensbe keveredett az első körben” – mondta csalódottan a Williams versenyzője.

„A legtöbbször ezek a fiatal versenyzők már az első kanyarban meg akarják nyerni a futamot. És ha megnézzük, a balesetek többsége velük történik.”

Massa kifejtette, véleménye szerint manapság sokkal több ütközésbe keverednek a fiatalok, mint akkor, amikor ő volt még zöldfülű a Forma-1-ben.

„Őszintén szólva nem emlékszem, hogy akkoriban ilyen jellegű ütközések történtek rendre. Én is voltam fiatal, és volt is jó pár balesetem, de nem emlékszem arra, hogy én más szabályok szerint versenyeztem volna. Egyszerűen nem rémlik, hogy Kimi [Räikkönen], Fernando [Alonso], vagy más fiatal versenyzők ennyire gyakran balesetet okoztak volna.”

„Nem azt mondom, hogy a mai fiatalok nem elég tehetségesek az F1-hez, mert nagyon is azok. De néha meg kellene érteniük, hogy nem nyerhetik meg a futamot az első kanyarban.”

Magnussen nem beszélt Massával a balesetről, a Williams brazilja azonban szeretne jó tanácsokat adni a dánnak.

„Nem én veszítettem ezzel egyedül, hanem ő is. Megpördült, és az autója utána már talán nem volt ugyanolyan, szóval ő is pontokat vesztett. Remélem, ez elég ahhoz, hogy a következő versenyen egy kicsit lazábbra vegye a figurát.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!