Friss hírek

Massa Magnussent hibáztatja a balesetért

Felipe Massa egyértelműen Kevin Magnussent hibáztatja a Német Nagydíj első kanyarjában történt ütközés miatt, ami versenyének végét jelentette.


Felipe Massa egyértelműen Kevin Magnussent hibáztatja a Német Nagydíj első kanyarjában történt ütközés miatt, ami versenyének végét jelentette.

A Williams brazil pilótája a harmadik helyért volt harcban riválisával, akivel az első kanyarban elég szerencsétlen módon összeértek, és autója fejre állva csúszott az aszfaltozott bukótérbe.

Bár a versenyirányítás úgy ítélte meg, hogy nem szükséges további szankciókat hozni az ügyben, hiszen egy sima versenybaleset volt, Massa mégis úgy érzi, Magnussen elkerülhette volna az ütközést.

„Én voltam elöl, előtte vettem be a kanyart” – mondta Massa. „Ha valakinek figyelnie kell, az a követő autó. Még nem láttam a balesetet felvételről, de általában a mögötted haladónak kell fékeznie.”

„Abban a kanyarban nincs elég hely, hogy három autó egymás mellett legyen, így egy picit visszavettem, hogy ne legyek a csapattársam mellett.”

Massa szerencsére nem sérült meg a balesetben, ami két héttel azt követően jött, hogy a Brit Nagydíjon szintén az első körben kiesett, miután Kimi Räikkönen összetört autójába rohant.

„Talán kívülről veszélyesebbnek tűnt az egész. Rendben vagyok, nem ütöttem meg magam” – folytatta a brazil pilóta.

„Csak amiatt vagyok csalódott, hogy ismét kiestem, egy újabb futam, ahol egy másik autó ütött ki. Nagyon csalódott vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek