Friss hírek

Massa már a szezonzárón visszatérhet az F1-be

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa a múlt héten megkezdte az edzéseket, és hétfőn, egy gokart volánja mögött megtette első köreit a versenypályán, mellyel egy újabb nagy lépést tett a visszatérés felé, július végi súlyos, életveszélyes balesete óta.

A Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa a múlt héten megkezdte az edzéseket, és hétfőn, egy gokart volánja mögött megtette első köreit a versenypályán, mellyel egy újabb nagy lépést tett a visszatérés felé, július végi súlyos, életveszélyes balesete óta.

Ahogy arról kedden már beszámoltunk, Massa mindössze hat (más információk szerint nyolc) kört teljesített első tesztnapján Sao Paulóban, amit az eső miatt idő előtt félbe kellett szakítani.

A BBC Sport úgy tudja, hogy a brazil pilóta jól érezte magát a volán mögött, semmi problémára nem panaszkodott, és orvosai is mindent rendben találtak nála, így bizakodva várhatja a folytatást, és a jövőt.

Hirdetés
 

A teszten természetesen jelen volt Massa személyi orvosa, Dino Altmann, aki azt javasolta a brazil pilótának, hogy egy óránál többet ne vezessen, hogy szervezete fokozatosan szokhassa az igénybevételt.

“Massa remekül érezte magát” – mondta egy, a brazil versenyzőhöz közel álló forrás. “Nagyon jó állapotban volt, és azt mondta az orvosoknak, hogy jól érzi magát. Semmi panasza nem volt. Egy kicsit aggódott amiatt, hogy a sisakja nyomni fogja a fejének sérült részét, de ezzel sem volt probléma.”

“Az utolsó versenyre már vissza szeretne térni, de ez attól függ, hogy milyenek lesznek az FIA orvosai által elvégzett vizsgálatok eredményei. Már tíz napja edz, a hétvégén pedig a futópadon készült személyi trénerével az e heti tesztre.”

Amennyiben a következő napokban sem lesz probléma, Massa a jövő héten már visszatérhet Európába, hogy beüljön a Ferrari maranellói főhadiszállásán lévő szimulátorba, ahol kiderül, hogy milyen állapotban is van valójában.

A Ferrari már korábban jelezte, hogy vélhetően engedélyt fog kérni a többi csapattól, hogy a teszttilalom ellenére, Massa még az idei szezon vége előtt néhány napot tesztelhessen, amire vélhetően mindenki rá fog bólintani.

Ha a pályatesztek is pozitív eredménnyel zárulnak, csak akkor lehet majd a visszatérésen gondolkodni, bár a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj egy hónap múlva kerül megrendezésre, így igen szűkös az időkeret, és nyilvánvalóan senki nem akar felesleges kockázatot vállalni.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali a hétvégén elmondta, hogy Massa állapota szépen javul, így nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy még az idei évben visszatér a versenypályára.

“Még túl korai arról beszélni, hogy idén rajthoz állhat-e, azonban semmit nem szeretnék kizárni” – mondta a szakember még Szingapúrban.

“Mindenesetre óvatosnak kell lennünk, lépésről-lépésre kell haladnunk, és semmit nem szabad sürgetnünk. Minden nap vizsgálják az orvosok, azonban ez nem számít hivatalos vizsgálatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!