Friss hírek

Massa már csak becsületből küzd a vb-címért

Felipe Massa szerint a Ferrarinak már csak matematikai esélye van arra, hogy megvédje bajnoki címét az idei évben, hiszen a Brawn már csak elveszíteni tudja a bajnokságot, miután öt győzelmet aratott az első hat versenyen.

Felipe Massa szerint a Ferrarinak már csak matematikai esélye van arra, hogy megvédje bajnoki címét az idei évben, hiszen a Brawn már csak elveszíteni tudja a bajnokságot, miután öt győzelmet aratott az első hat versenyen.

Annak ellenére, hogy az olasz alakulat a spanyol futamon bemutatott fejlesztéseivel nagyot dobbantott, és közelebb került az élen állókhoz, Massa szerint csodára lenne szükségük ahhoz, hogy harcba tudjanak szállni a világbajnoki címért.

A brazil pilóta már korábban elmondta, hogy számára véget ért a bajnokság, de most is hozzátette: becsületből küzdeni fog, és mindent elkövet azért, hogy minél többször felállhasson a dobogó legmagasabb fokára, ami idén még nem sikerült neki.

“Nem egy olyan srác vagyok, aki egykönnyen feladja, így az utolsó verseny utolsó kanyarjáig keményen fogok küzdeni, azonban tapasztalatom azt súgja, hogy a Brawn lesz a világbajnok” – mondta Massa a riportereknek Isztambulban.

“Képtelenség azt gondolni, hogy elveszítik a bajnokságot. Számomra már vége. Talán a Red Bullnak még van esélye, de számomra ennyi volt, mert nagyon le vagyunk maradva. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nem fogunk minden versenyen a győzelemért küzdeni.”

“Mindent megteszek azért, hogy minél több versenyt nyerjek, és a végsőkig harcolni fogunk. Matematikailag még van esélyünk, de nehéz helyzetben vagyunk.”

Massa ugyan biztos abban, hogy a Ferrari győzelmeket fog aratni az idei szezonban, de úgy gondolja, hogy a Brawn mindig ott lesz az élmezőnyben, és a pontszerző helyekkel bebiztosítja magának a bajnoki címet.

“Nagyon nehéz azt elhitetnem magammal, hogy a Brawn nem szerez több pontot. Egy nagyon versenyképes autójuk van, amivel egyszerű a pontszerzés. Éppen ezért még, ha a lehető legtöbb győzelmet is bezsebeljük, akkor is ott lesznek” – magyarázta.

“Mindezek ellenére a végsőkig harcolni fogunk, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb futamgyőzelmet bezsebeljük.”

Massa magabiztosan várhatja a Török Nagydíjat, hiszen az elmúlt három évben egyszer sem talált legyőzőre Isztambulban.

A brazil versenyző természetesen magabiztos, viszont mindenkit figyelmeztetett, hogy bár az elmúlt versenyeken sokat fejlődtek, még nem jelenthetik ki, hogy a Ferrari a második legerősebb csapat a mezőnyben.

“Természetesen fejlődést mutattunk az elmúlt futamon” – mondta a brazil pilóta. “Már Barcelonában is érezhető volt a javulás, és fantasztikus lenne, ha ezt a tendenciát tovább folytathatnánk, és harcba tudnánk szállni a győzelemért Isztambulban, azonban azt még korai lenne kijelenteni, hogy mi vagyunk a második legerősebb csapat a mezőnyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!