Friss hírek

Massa már túltette magát a baleseten

Felipe Massa annak ellenére is elégedetten nyilatkozott csapata hétvégi teljesítményéről, hogy a péntek délelőtti szabadedzésen rommá törte Ferrariját, ami miatt a délutáni edzés első felén sem tudott részt venni.

Felipe Massa annak ellenére is elégedetten nyilatkozott csapata hétvégi teljesítményéről, hogy a péntek délelőtti szabadedzésen rommá törte Ferrariját, ami miatt a délutáni edzés első felén sem tudott részt venni.

A brazil versenyző a Fernando Alonso meghibásodott autójából kifolyt olajfolton csúszott meg körülbelül 200 km/h-s sebességnél a Hangar egyenes végén, majd nyílegyenesen a gumifalba csapódott.

Az F2008-as hátulja olyannyira leamortizálódott, hogy Massának nem csak az első edzés utolsó harminc percét, hanem a délutáni tréning első felét is ki kellett hagynia, ugyanis időbe telt, míg a szerelők helyrepofozták autóját.

Mindezek ellenére Massa megszerezte az első pozíciót a délelőtti tréningen, és elégedetten nyilatkozott csapata eddigi teljesítményéről.

“Nagy bukás volt, de ez is a játék része, és voltak már ennél sokkal nagyobb baleseteim pályafutásom során” – mondta Massa, aki a délutáni edzésen a nyolcadik helyen végzett.

“Semmilyen zászlót nem láttam, és úgy közelítettem meg a kanyart, mint ahogyan korábban is. Azonban hirtelen elvesztettem az autóm felett az irányítást a fékzónában. Megpróbáltam lassítani, de még így is hatalmas volt a becsapódás.”

“A legfontosabb az, hogy sikerült megjavítanunk az autót, és nem vesztettünk olyan sok időt, hiszen délelőttre amúgy sem terveztünk sok munkát. Köszönetet szeretnék mondani szerelőimnek, akik nagyon keményen dolgoztak egész nap.”

“Magabiztosan érkeztünk meg Silverstone-ba, hiszen az elmúlt héten sikeres tesztet hajtottunk végre a helyszínen, és úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk. Elégedett voltam az autó egyensúlyával, és azzal, hogy mindkét gumin kiváló a teljesítménye.”

Massa csapattársa, a világbajnoki címvédő Kimi Raikkönen ugyan csak a tizenkettedik pozícióban végzett a délutáni edzésen, ám nem tulajdonít különösebb jelentőséget időeredményének és helyezésének, és úgy érzi, versenyképesek lesznek a hétvégén.

“A reggeli edzés nem volt túl rossz, bár a délutáni tréningen nem találtam meg a legmegfelelőbb beállításokat, és az autó nem úgy működött, mint azt vártam a múlt heti tesztprogram után” – magyarázta a finn versenyző.

“Most az a feladatunk, hogy megnézzük az adatokat és kiderítsük, mi okozhatja a problémát. Természetesen a második edzés eredménye nem tükrözi a valós erőviszonyokat. Továbbra is magabiztos vagyok, és ha sikerül megtalálnunk a megfelelő beállításokat, akkor könnyedén harcba szállhatunk a legjobb helyekért” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!