Massa még mindig nem heverte ki a Brit Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Massa még mindig nem heverte ki a Brit Nagydíjat

HIRDETÉS

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elmondta, továbbra is csalódott a Brit Nagydíjon történtek miatt, noha fantasztikus teljesítményt nyújtva az ötödik helyen ért célba.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elmondta, továbbra is csalódott a Brit Nagydíjon történtek miatt, noha fantasztikus teljesítményt nyújtva az ötödik helyen ért célba.

Massa győzelmi esélyei már a rajtot megelőzően elszálltak Silverstone-ban, ahol egy technikai probléma miatt lefulladt autója a rajtrácson. A brazil versenyző végül a mezőny után a boxból vághatott neki a futamnak, és remek előzési manővereket bemutatva végül az ötödik pozícióban ért célba.

Ugyan a Ferrari vezetése ódákat zengett Massáról, maga az érintett elmondta, még most is csalódott a Brit Nagydíjon történtek miatt. “Sokan azt mondták, ennyire jól még soha nem vezettem, ami valószínűleg igaz is lehet, de én ennek nem tudok annyira örülni” – írta Felipe hivatalos blog oldalán. “Talán egyik leglátványosabb és a közönség számára az egyik legélvezetesebb versenyem volt, ám nem mondhatom azt, hogy ez volt életem legjobb futama.”

“Őszintén szólva élveztem a vezetést, és jól is mentem, hiszen a mezőny végéről rajtolva remek pozícióban végeztem. Pozitív eredmény született, de negatív aspektusa is volt, hiszen lefulladt az autóm a rajtnál. És talán emiatt nem élveztem annyira” – folytatta Massa. “Mikor befejeztem a versenyt, és bár remekül vezettem, nem voltam boldog. Egy olyan verseny volt ez, ahol a győzelemért kellett volna harcolnom.”

Massa számára azért is okozott csalódást a hétvége, mert csapattársa, Kimi Raikkönen megelőzte őt a pontversenyben, és tovább nőtt a különbség közte, és az élen álló McLaren duója között a világbajnokságban.

“Ha megnézzük a bajnokság állását, láthatjuk, hogy az idei évben mennyire szoros a küzdelem, így komoly hátrányt jelent az, ha sok pontot vesztesz ellenfeleiddel szemben” – folytatta Massa. “A versenyen láttam a lelátókon, hogy mennyien szurkolnak értem, és a versenyt követően is rengetegen gratuláltak. Bár a csapat is elégedett volt a teljesítményemmel, jobban örült volna, ha megnyerem a futamot. Azonban belül továbbra is csalódott vagyok, hogy pontokat vesztettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!