Massa még nem tudja, ütőképes-e az új Ferrari - F1VILÁG.HU

Massa még nem tudja, ütőképes-e az új Ferrari

HIRDETÉS

Felipe Massa egészen addig nem szeretne előzetes jóslatokba bocsátkozni, amíg meg nem bizonyosodik arról, mennyire ütőképes a Ferrari vasárnap bemutatott vadonatúj versenygépe, az F2008-as.

Felipe Massa egészen addig nem szeretne előzetes jóslatokba bocsátkozni, amíg meg nem bizonyosodik arról, mennyire ütőképes a Ferrari vasárnap bemutatott vadonatúj versenygépe, az F2008-as.

“A 2008-as szezonra kitűzött céljaimat nagyban befolyásolja az, miként teljesít az új modell, így bízom benne, hogy egy olyan autót kapok, mellyel a végsőkig harcban lehetek a bajnoki címért” – mondta a brazil versenyző a Ferrari mai bemutatóján Maranellóban.

“Az elektronika rengeteget változott a tavalyi évhez képest. Mindenkinek meg kell változtatnia a vezetési stílusát, mostantól kezdve sokkal finomabban kell vezetni az autókat, és különösen óvatosan kell bánnunk a gázpedállal. A fékezésben nem lesz nagy különbség.”

“Jók az első benyomások. Mikor meglátod az új Ferrarit, mindig szépnek és lenyűgözőnek találod. Azonban ez nem elég.”

“Nem a szépségre, hanem a teljesítményre és a megbízhatóságra adják a bajnoki pontokat” – folytatta Massa, akinek autóján a második rajtszám díszeleg majd a szezonnyitón, miután márkatársa, Kimi Raikkönen megnyerte a bajnokságot a tavalyi évben.

A brazil pilóta azonban elmondta, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy csapattársa a Forma-1 aktuális világbajnoka.

“A rajtszám semmit nem számít, a legfontosabb az, hogy minél több pontszámod legyen az év végén. Versenyképesek voltunk 2007-ben, többször harcban voltam a győzelemért, és győztem is. Sajnos voltak problémáim, amik miatt nem tudtak harcban maradni a bajnoki címért a szezon végéig.”

“Fontos, hogy tanuljunk a tavalyi hibáinkból, és megtartsuk azokat a dolgokat, amik jól működtek. Bízom benne, hogy esélyünk lesz a bajnoki cím megszerzésére a 2008-as idényben is. Motivált vagyok, és úgy érzem, az egész csapat kiválóan dolgozik együtt. Január 14-én kezdjük meg a tesztelést Jerezben, ahol már két új autónk lesz, ami komoly előrelépés.”

Arra a kérdésre, hogy melyik csapat lesz a Ferrari legnagyobb ellenfele a következő idényben, Massa nem adott egyértelmű és világos választ.

“Nehéz ezt most megmondani. Tudjuk, hogy lehetnek meglepetések, egyes csapatok egyre jobbak lehetnek, és azok, akik a tavalyi évben gyengén szerepeltek, tanulhatnak hibáikból, és ütőképesek lehetnek az idei évben.”

Hirdetés

“Éppen ezért nehéz megmondani, melyik csapat lesz a legnagyobb ellenfelünk 2008-ban. Annyi biztos, hogy lesznek riválisaink, talán szürke, talán kék autók, nem tudom. Azon kell dolgoznunk, hogy mindvégig előttük maradjunk” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!