Friss hírek

Massa mindenáron nem marad a Forma-1-ben

Felipe Massa elmondta, hogy mindenáron nem marad a Forma-1-ben a következő idényben, ha a Ferrari úgy dönt, az év végén megválik tőle.


Felipe Massa elmondta, hogy mindenáron nem marad a Forma-1-ben a következő idényben, ha a Ferrari úgy dönt, az év végén megválik tőle.

A brazil pilóta jövője igencsak kérdéses az olasz alakulatnál, miután az első tíz versenyen elég gyengén teljesített, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy csapattársa, Fernando Alonso 131 pontjához képest csak 23-at szerzett, mellyel a bajnokság 14. helyén áll.

„Maradni szeretnék a Forma-1-ben, de csak úgy, ha valóban versenyben tudok maradni, és nem csak azért, hogy a létszámot növeljem” – mondta Massa a Magyar Nagydíjon.

„Versenyezni akarok. Úgy gondolom, ha bármilyen okból kifolyólag nem maradhatok a Ferrarinál, akkor egy olyan versenyzői ülés után szeretnék nézni, ahol esélyem van a győzelemre.”

„Ha nem találok ilyet, mert csak kisebb csapatoknál van üres hely, akkor nem érdekel a dolog.”

Massa azt is elmondta, hogy készen áll segíteni csapattársának a bajnoki cím megszerzésében, de ehhez tiszta versenyekre van szüksége.

„Tiszta verseny kell ehhez” – folytatta. „Biztos vagyok abban, hogy egy tiszta verseny sokat segítene, nem csak neki, nekem és a csapatnak is. Az elmúlt versenyen jó volt a sebességem, azonban nem úgy jöttek ki a dolgok számomra, ahogy azt elterveztem.”

„A bajnoki címre már nincs esélyem, ezzel tisztában vagyok. Fernando pedig az élen áll, elég szép előnnyel. Még sok verseny hátra van, és a legjobb tudásomat fogom nyújtani, hogy mindig az élen legyek, és segítsek neki megszerezni a bajnoki címet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Massa mindenáron nem marad a Forma-1-ben
Fotók: Ocon pályára vitte az Alpine új autóját
Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása
Az Aston Martin szeretné a legjobbat kihozni Vettelből
Vettelék már holnap pályára viszik az új Aston Martint