Orosz Nagydíj

Massa nem érez magán extra nyomást

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elmondta, annak ellenére sem érez magán extra nyomást, hogy két futammal a szezon vége előtt még harcban van az idei világbajnoki címért.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elmondta, annak ellenére sem érez magán extra nyomást, hogy két futammal a szezon vége előtt még harcban van az idei világbajnoki címért.

“Úgy gondolom, hogy mindig nagy nyomás van rajtad” – mondta Massa a riportereknek Kínában. “Mikor a Ferrari színeit képviseled, a szezon elején, közepén, és végén is nagy rajtad a nyomás. Teljesen mindegy, hogy milyen pozícióban vagy.”

“Úgy gondolom, hogy idővel megtanulod, miként kell kezelni a rád nehezedő nyomást, és hogyan tudsz csakis a munkádra koncentrálni, függetlenül attól, hogy mi vesz körül.”

“Elég jól érzem magam, úgy érzem, abban a helyzetben vagyok, hogy a lehető legjobb munkát tudom végezni, és remélhetőleg így is lesz. Bízom abban, hogy el tudjuk érni, amit szeretnénk, és ez az, amin jelenleg gondolkodom. Az elmúlt futamon, valamint az azt megelőzőeken is így cselekedtem, és a következő versenyen is így fogok.”

“Nyilván érzed, hogy más helyzetben vagy, más a rád nehezedő nyomás, mint mikor rossz munkát végzel, vagy ahogy az velem is történt az első két versenyen, egymást követő két futamon pontot sem szerzel. Azonban azt gondolom, hogy ez mindig hasonló.”

A Ferrari brazil versenyzője, aki a bajnokság második helyén áll, öt ponttal lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött, akár már a hétvégi futamon elveszítheti a bajnoki címét, feltéve, ha riválisa hat ponttal többet szerez nála Sanghajban.

“Öt pont a hátrányunk, így nem mondhatjuk azt, hogy azonosak az esélyeink” – mondta Massa. “Természetesen ez szinte semmi, de olyan nincs, hogy szinte a Forma-1-ben. Nagyon precíznek kell lenni, és az is biztos, hogy ez nem egy nagy különbség.”

“Szingapúrban láthattuk, hogy volt egy problémám, és nem szereztem pontot, miközben Lewis a harmadik helyen futott célba, így az egy pontos hátrányból egyik pillanatról a másikra hét pontos lett. De ez fordítva is ugyanúgy elsülhet, ezért is számít ez olyan kis különbségnek. Mindenesetre nekünk mindent meg kell tennünk azért, hogy előtte végezzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS