Massa: Nem meglepő Vettel és a Ferrari szakítása - F1VILÁG.HU

Massa: Nem meglepő Vettel és a Ferrari szakítása

HIRDETÉS
Felipe Massa, volt F1-es versenyző szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a Ferrari és Sebastian Vettel útjai elválnak: a brazil szerint több tényező is közrejátszott ebben a döntésben.
SPIELBERG,AUSTRIA,18.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Felipe Massa (BRA/ Williams F1). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

Még el sem kezdődött a 2020-as szezon, a Ferrari bejelentette, jövőre  nem folytatják együtt Sebastian Vettellel, és a német helyére a spanyol Carlos Sainz kerül a 2021-es szezontól. 

A találgatások szerint a pénz vagy a feszült viszony is közrejátszhatott a szakításban, de valószínűleg az is szempont volt Vettel esetében, hogy a Ferrari már inkább Charles Leclerc-re építi jövőjét. 

Massa szerint egyáltalán nem meglepő, hogy Vettel és a Ferrari útjai elválnak: a brazil pilóta szerint a két fél céljai már nem igazán egyeztek. 

„Nem meglepő, hogy Vettel elmegy” – mondta a brazil. „Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy a csapattal maradjon, 100 százalékig biztosnak kellett volna lennie abban, hogy maradni akar, de a csapatnak is magabiztosnak kellett volna lennie. Elérkezett egy pillanathoz, amikor ki akar próbálni egy másik irányt.”

„Szóval én egyáltalán nem lepődöm meg ezen. Most az, hogy marad-e a Forma-1-ben, vagy sem, az egy más kérdés. Úgy gondolom, Sebastian egy olyan versenyző, egy olyan srác, aki mindig nagyon koncentrál arra, amit akar, és nem lepne meg az sem, ha úgy döntene, hogy 2021-ben befejezi.

A brazil pilóta szerint Vettel csak akkor marad a Forma-1-ben, ha egy győzelemre képes autót kap leendő csapatától. 

„Úgy gondolom, hogy az ő helyzetében ahhoz, hogy maradjon, találnia kell egy csapatot, aki lehetőséget ad számára a győzelemre. Különben nem vagyok biztos benne, hogy marad” – folytatta Massa, aki szerint a szakításban közrejátszott az is, hogy Vettel csapattársa, Leclerc fiatal kora ellenére igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtott első ferraris évében.

„Igaz az is, hogy nem felejthetjük el, mit csinált Charles. A gokartos korától kezdve figyelem őt, és amikor elkezdett versenyezni, megmutatta, hogy nagy tehetség: bizonyítja, hogy bajnok vagy topversenyző tud lenni, akárhol is versenyzik.”

„Sebastian részéről emiatt volt egy belső feszültség csapaton belül, és talán ez is szempont volt a Ferrari döntésében” – mondta. 

Hirdetés

„Véleményen szerint nagyon-nagyon jó munkát végzett a Ferrarinál, sok versenyt nyert, és bajnoki címekért küzdött. Az is igaz, hogy soha nem volt meg az autója ahhoz, hogy bajnokságot nyerjen, még akkor sem, ha közel állt hozzá – nem az övé volt a leggyorsabb autó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!