Portugál Nagydíj
Next
Prev
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Massa nem orrolt meg Alonsóra

Felipe Massa nem intézett támadást Fernando Alonso ellen, aki a boxutca bejárati ívén ment el mellette az esővel tarkított vasárnapi Kínai Nagydíjon.


Felipe Massa nem intézett támadást Fernando Alonso ellen, aki a boxutca bejárati ívén ment el mellette az esővel tarkított vasárnapi Kínai Nagydíjon.

A Ferrari duója kemény csatát vívott egymással a középmezőnyben, miután mindketten rossz taktikát választottak, és az első esős periódusban potyára tetették fel az intermediate gumikat.

A két csapattárs ugyanabban a körben állt ki ismét esőgumikért, ám mivel Massa az utolsó előtti kanyarban hibázott, teljesen magára húzta csapattársát, aki megérkezett mellé az egyenesben, és a belső ívet tartva, elment mellette a boxutca bejárati ívén.

A brazil pilóta ezzel sokat veszített, hiszen meg kellett várnia, míg kereket cserélnek Alonso autóját, és csak azután állhatott be a szerelők közé, részben ezért sem tudott előrébb végezni.

Massa viszont elmondta, hogy nem hibáztatja Alonsót a történtek miatt, hiszen csakis saját magának köszönheti, hogy lehetőséget biztosított csapattársának, hogy megérkezzen mellé a boxutca bejáratánál.

„Nem sikerült jól bevennem a visszafordítót, így teljesen megérkezhetett mellém” – mondta. „Nem tudtam, hogy ő is a boxba tart, és mikor megláttam a belső íven magam mellett, nem akartam balesetet okozni, így inkább félreálltam és visszavettem.”

„Azonban minden a hajtű kijáratánál kezdődött. Kipörögtek a kerekeim a vizes burkolaton, így nem tudtam megfelelően kigyorsítani, ezért tudott teljesen megérkezni mellém, tehát azt kell mondanom, hogy az én hibámat kihasználva került elém, egy okos manőverrel a boxutca bejáratánál.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali örült annak, hogy Massa ennyire higgadtan és éretten kezelte a helyzetet, és ismét megerősítette, hogy mindez nem nyomja rá a bélyegét kettejük kapcsolatára, és nem okoz feszültséget a csapaton belül.

„Mikor versenyzel, akkor minden egyes manővert annak lehet tekinteni” – mondta az olasz szakember arra a kérdésre válaszolva, hogy véleménye szerint nem volt-e túlságosan veszélyes és kockázatos Alonso manővere.

„Azonban Fernando egy igazi harcos, míg Felipe kiválóan reagálta le a történteket, pedig tudom, hogy nem volt egyszerű, és azt is sejtem, hogy mit érezhet. Azonban az nagyon fontos, hogy mindez semmit nem változtat meg a csapaton belül, és ez megnyugtató.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!